Macaristan Stipendium Hungaricum Programı Burs Başvurusu

Macar Hükümeti tarafından 150 Türk öğrencisine Stipendium Hungaricum Programı çerçevesinde 2016-2017 öğretim yılına istinaden tam bursa sağlanacak olup, söz konusu programa başvurular 1 Mart 2016 tarihinde sona erecektir.

Anılan burs hakkındaki başvuru şartlarının tamamına www.stipendiumhungaricum.hu web adresinden ulaşılabilmekte olup öğrenciler için doktora, master ve temel eğitimler ile bir yıllık Macarca hazırlık kursları yanında müzik eğitiminde bir yıllık hazırlık ve branşlaşma eğitimleri de mevcuttur.

Yeni uygulamaya göre söz konusu burs programına yalnızca online olarak başvuru yapılabilecektir. Son başvuru tarihinden sonra Macar kurum başvuru belgelerinin şekilsel olarak kontrol ederek uygun olanların listesini Türk tarafına (Milli Eğitim Bakanlığı) iletecektir. Türk tarafından yedeklerle birlikte bursçu adaylarının listesini de resmi olarak 25 Mart 2016 tarihine kadar bekleyecektir. Macar kurum tarafından başvuruların değerlendirmesi ve nihai kararın verilmesi 2016 yılının Haziran ayı sonunda gerçekleşecektir.