Mustafa Enver Adakan Vakfı (MEAV) Burs Başvurusu

Mustafa Enver Adakan Vakfı (MEAV), Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerine geri ödemesiz burs imkanı sunmaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi burs başvuruları 2 Eylül 2024 ile 20 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
Başvurular, MEAV’ın resmi internet sitesinde yer alan online başvuru formunun doldurulmasıyla alınır. Başvuracak olan öğrencilerin form sayfasını dikkatlice okumaları ve istenen belgeleri eksiksiz şekilde sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Başvurusu onaylanan öğrenciler, online olarak gönderdikleri belgelerin asıllarını posta yoluyla vakfa ulaştırmalıdır. Aksi takdirde, burs başvuruları iptal edilecektir.

Burs Süresi ve Miktarı
Burslar, Ekim ve Haziran ayları arasında yılda 9 ay süreyle, her ayın 1’i ile 5’i arasında ödenir. MEAV bursundan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler faydalanabilir. Başvuru şartları ve burs miktarı, vakıf yönetim kurulu tarafından belirlenir.

Başvuru Koşulları ve Gerekli Belgeler

  • İlkokul, Ortaokul, Lise için: Karne, öğrenci belgesi, nüfus kayıt örneği, vesikalık fotoğraf, başarı belgesi (varsa), ailenin gelir durumunu gösteren belge, iletişim ve banka hesap bilgileri.
  • Yükseköğrenim için: Transkript (liseden üniversiteye geçenler için mezuniyet belgesi veya diploma fotokopisi), öğrenci belgesi, nüfus kayıt örneği, vesikalık fotoğraf, sabıka kaydı, başarı belgesi (varsa), ailenin gelir durumunu gösteren belge, iletişim ve banka hesap bilgileri.

Başvuru sonuçları Eylül ayının sonunda açıklanacaktır. Güncel burs duyuruları ve sıkça sorulan sorular için MEAV’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru için tıklayın.

Web Sitesi: https://meav.org.tr/

3 Comments

  • sonuçlar açıklandı bugün.

  • Sonuçlar verilmeye başladı mı acaba bize henüz bı cevap gelmedi

  • Önlisans öğrencilerinin de başvuru yapabileceği söyleniyor ama başvuru formunda önlisans seçeneği bulunmuyor.

Comments are closed.