Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bursları

mehmet-akif-ersoy-universitesi-burslariBurslar

Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimize Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından katkı kredisi ile öğrenim kredisi veya burs verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimize Türk Eğitim Vakfı ile çeşitli ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşlarından özel burs sağlanmaktadır.

Yemek Bursu

Her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen sayıda maddi durumu yetersiz öğrenciye öğle yemeğinden ücretsiz yararlanma imkânı sağlanmaktadır.

Ayrıca aşağıdaki nitelikleri taşıyan öğrenciler ilan ve değerlendirmeye tabi tutulmaksızın talep ettikleri takdirde doğrudan yemek yardımından faydalanabilir.

  • Milli sporcu olduğunu belgeleyen öğrenciler,
  • Sağlık raporu ile belgelemek şartıyla % 40 ve daha fazla engeli bulunan öğrenciler,
  • Anne, baba veya kardeşinin şehit veya gazi olduğunu belgelendiren öğrenciler,

Kısmi Zamanlı (Part-Time) Öğrenci Çalıştırma

Üniversitemiz öğrencilerinin ders dışı boş zamanlarını değerlendirmek ve ekonomik katkı sağlamak amacıyla, kısmi çalışma imkânları sunulmaktadır. Kısmi zamanlı çalışma kontenjan ve şartlar Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sayfasından eğitim öğretim yılı başında yayınlanır.

Öğrenciler, birimlerdeki iş ve işlemlerin daha hızlı ve verimli yürütülmesi amacıyla, görevlendirildikleri yerlerde çalışma düzenini aksatmadan yönetici, memur ve öğretim elemanlarına yardımcı olarak hem boş zamanları değerlendirmiş hem de aile bütçelerine ekonomik katkı sağlamış olurlar.