Moskova ve St. Petersburg’da Burslu Yüksek Lisans için Başvurular

National Research University – Higher School of Economics (HSE), Moskova ve St. Petersburg’da tam burslu eğitim için başvuruları almaya başladı. İngilizce veya Rusça eğitim almak isteyen bütün uluslararası öğrenciler başvurabilir.

HSE Rusya’nın en iyi üniversitelerinden biri ve Doğu Avrupa ve Avrasya’da ekonomi ve sosyal bilimlerde öncü bir kuruluş.

Çalışma alanları: Bilgisayar Bilimleri, Ekonomi, Beşeri Bilimler, Uluslar arası İlişkiler, Yönetim, Matematik, Sosyal Bilimler

Başvuru: Başvurmak için standart HSE online başvuru formu (http://asav.hse.ru/foreignabit.html) doldurulmalı ve burs isteği belirtilmeli. Başvuruda iki programa başvurulabilir.

Burs detayları: Burs iki yıllık yüksek lisans programının tamamını kapsamaktadır.  HSE yurtlarında aylık 1400 rubleye kadar finanse edilmiş konaklama imkanı vardır.

Kriterler: Bir lisans derecesine sahip olunmalı veya yüksek lisans eğitiminin başlamasından önce (Eylül 2017) mezun olunmalıdır. Adayların anadili İngilizce değilse, yeterliliklerini ispatlamak için IELTS veya TOEFL puanı gerekmektedir. Diğer şartlar için https://www.hse.ru/admissions/graduate-apply.

Son başvuru tarihi: Bu yıl burslar için iki son başvuru tarihi var. İlki 1 Şubat 2017, ikincisi ise 1 Mayıs 2017.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.