İngiltere’de Doktora Bursu! Newton-Katip Çelebi Fonu

TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş olan aşağıdaki alanlarda, İngiltere’de bulunan bir üniversitede doktora eğitimi almak isteyenlere eğitim bursu sağlanmaktadır. (Bu program kapsamında sadece DOKTORA bursu verilmektedir.)

Burs Verilecek Alanlar:

  • Tarım
  • Sağlık
  • Gıda ve Beslenme
  • Su ve Temizlik
  • İnsani krizler ve acil durumlar, Afet riski Azaltımı

Burs Miktarı ve Ödeme Koşulları Verilecek eğitim bursu, doktora eğitiminin üç yılını kapsamaktadır. Bursluluk süresince bursiyerlere, yaşam gideri (aylık 1.800 ABD Doları), öğrenim harçları ve sağlık sigortası da dâhil olmak üzere yıllık en çok 60.000 ABD doları ödenir.

Buna ek olarak, bursa hak kazanan fakat henüz geçerli bir üniversiteden kabul almamış adayların, şartları sağlayan üniversiteler için başvuru bedelleri; dil seviye tespit sınavları (Test of English as a Foreign Language, International English Language Testing System vb.), genel yetenek sınavları (Graduate Record Exam, Graduate Management Admission Test, Scholastic Aptitude Test vb.) ve vize bedelleri, toplamda 2.000 ABD Dolarını aşmamak kaydıyla faturası karşılığında ödenir.

Lisans eğitimini Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik Bilimler, Sağlık Bilimleri, Zirai Bilimler ve Veterinerlik alanlarında tamamlamış/tamamlayacak olanlar başvurabilir.

Belirtilen alanlar dışında bir lisans programından mezun olup başvuru yapanların başvuruları geçersiz sayılır.

Ayrıntılar ve başvuru için lüften web sayfasını ziyaret edin.