ODTÜ Mezunları Derneği (ODTÜMD) Burs Başvurusu

odtu-mezunlar-dernegi-odtumd-bursuODTÜ Mezunlar Dermeği, ODTÜ’yü yeniz kazananan ve halen öğrenci durumundaki adaylardan burs başvuru almaktadır.

YENİ BAŞVURU YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME :

*Burs başvurularını sadece T.C. Vatandaşı olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi  (ODTÜ) öğrencileri yapabilmektedir. Diğer üniversitelerin başvurularını kabul etmemekteyiz.
*Burs Takvimini WEB sitemizde duyurulmaktadır.
*Başvurunuzun doğruluğu ve değerlendirilmesi neticesinde, mülakata gireceğiniz gün ve saati ODTÜ’nün size verdiği (e*******@metu.edu.tr) adresine göndereceğimiz e-postadan öğrenebilirsiniz.
*Müracaat formunda, doldurulan bilgilerin doğruluğu bursiyer/bursiyer adayı öğrencilerin sorumluluğundadır. Formda doldurulmuş bölümlerde yanlış bilgi tespiti halinde ODTÜ Mezunları Derneği Burs Yardımlar Yönetmeliği ilgili maddeleri uygulanır. Burs ve Yardımlar Yönetmeliğine http://www.odtumd.org.tr/cg/burs/ adresinden ulaşabilirsiniz.
*Belirlenen gün ve saatte mülakata gelmemeniz durumunda hakkınız geçerliliğini kaybedecektir.

MÜLAKATA GELİRKEN GETİRİLMESİ İSTENEN EVRAKLAR :

*Harç Dekontu
*Ailenizin geliriyle ilgili maaş bordroları
*Transcript (Bilgisayar çıktısı yeterlidir, hazırlık sınıfı öğrencilerinden transcript istenmemektedir)
*Bir adet fotoğraf
*Nüfus cüzdanı fotokopisi

ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ’NİN BURS KURALLARI KONUSUNDAKİ HATIRLATMALARI : 

Sevgili ODTÜ’lü arkadaşlarımız, Yeni başlayan akademik yılda hepinize başarılar diler ayrıca ODTÜ’ye yeni katılan arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik ederiz. Bu yazı birazdan dolduracağınız BURS BAŞVURU FORMU’ndan önce sizi bilgilendirmek ve görüşlerinizi almak üzere kaleme alınmıştır. İlginizi ve dikkatinizi vererek okumanızı ve fikirlerinizi bizimle paylaşmanızı önemle rica ederiz. Sevgilerimizle, Burs Komitesi.

AMACIMIZ: 

*ODTÜ’de öğrenim gören ve maddi gereksinimi olan öğrencilere burs vermek, bu öğrencilerin karşılaştıkları sorunları paylaşmak ve çözümlerinde onlara yardımcı olmak ve en önemlisi çağdaş değerleri savunan bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.
*Etkinliklerimiz: Konferans, sinema, tiyatro, geziler ve diğer konuları içeren etkinliklerimiz ile ilgili Etkinlik Takvimi her akademik yıl başında WEB sitemizde ilan edilmektedir.
*Sizlere burs verirken maddi destekte bulunmak ile birlikte, her bursiyerimizi, ODTÜ Mezunları Derneği vizyonu çerçevesinde; bir lider, bir aydın ve mezun olduğu zaman bizim yerimizi alacak sosyal sorumluluk sahibi birer birey olarak görmek arzusundayız.
*Bireysel ve sosyal gelişiminize katkıda bulunma ve sizlerle iletişim kurma amacımız doğrultusunda yapacağımız etkinliklere belirlenen oranda katılımınız zorunludur.

BURSUN DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN GEREKEN BAZI KURALLAR: 

*Burs verme süresi her akademik yıl için Ekim ve Haziran ayları dahil olmak üzere en fazla 9 aydır.
*Aldığınız bursun devamı için, ODTÜ Mezunları Derneği tarafından ilan edilen tarihler arasında, Burs Formu’nun yeniden doldurularak yenileme yapılması gerekmektedir.
*Her Akademik yılı sonunda, Burs Yenileme Linki ve bursun devamı için istediğimiz belgeler, e-posta adreslerinize bir duyuru olarak gönderilecektir. Duyuruda belirtilen son başvuru formu doldurma tarihine kadar formun doldurulması, istenilen belgelerin de derneğimize ulaştırılması gerekmektedir.
*Bursunuzun devamı için yapılacak değerlendirme aşamasında derneğimizle olan ilişkileriniz ve etkinliklere belirlenen oranda katılımınız da göz önünde bulundurulacaktır.
*Burs dönemi içinde, Burs Komitesi tarafından düzenli olarak organize edilecek olan sosyal etkinliklere katılım zorunludur. Belirlenen oranda katılımı olmayan öğrencinin bursu kesilir.
*ODTÜ Mezunları Derneği dışında burs ya da maddi yardım alıyorsanız, başvuru formunu doldururken belirtmeniz gerekmektedir. Sonradan tespit etmemiz durumunda bursunuz kesilir.
*Bursunuzun devamı konusundaki her türlü karar size en geç 15 gün içinde bildirilecektir.
*Müracaat formunda, doldurulan bilgilerin doğruluğu bursiyer/bursiyer adayı öğrencilerin sorumluluğundadır. Formda doldurulmuş bölümlerde yanlış bilgi tespiti halinde ODTÜ Mezunları Derneği Burs Yardımlar Yönetmeliği ilgili maddeleri uygulanır. Burs ve Yardımlar Yönetmeliğine http://www.odtumd.org.tr/cg/burs/ adresinden ulaşabilirsiniz.
*Derneğiniz desteği ile eğitim süremi başarı ile tamamlayıp, mesleğimi uygulamaya ve çalışmaya başlayıp mali rahatlığa erdiğim günlerden itibaren Derneğiniz aracılığı ile ben de yardıma ihtiyacı olan genç arkadaşlarıma yardım elimi uzatacağıma vicdani olarak söz veriyorum.

İLETİŞİM: 

*Herhangi bir soru, sorun veya isteğiniz olduğunda derneğimiz burs birimi ile telefonla veya Derneğimize gelerek burs komitesi sorumlusu arkadaşımızla 9:30 – 18:30 arası iletişim kurabilirsiniz.
*Sizlerin bizlerle iletişim için kullanacağınız e-posta adresimiz (burs@odtumd.org.tr)dir. Etkinlikler ve duyurular  ‘RESMİ DUYURU’ başlığı ile ODTÜ’ nün size tahsis ettiği (e………..@metu.edu.tr) uzantılı e-posta adresinize gönderilecektir.

Başvuru Bitiş : 01.10.2019 24:00