ÖNDER (İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) Burs Başvuruları

onder-burs-basvurusu

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) başarılı olan öğrencilere vereceği burs için başvurular başladı. Sınavda 10’luk dilime giren ve imam hatip lisesine yerleşen öğrenciler, “imamhatipbursu.com” adresinden başvurularını yapabilecek.

LGS yerleştirme açıklanmasının ardından kayıt telaşı başlarken sivil toplum kuruluşları da gençlere destek olmak üzere biraraya geldi. Bu amaçla bir burs fonu oluşturuldu.

Yüzde 10’a giren öğrencilere verilecek

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi arasında imzalanan protokol ile 2018 LGS’de yüzde 10’luk dilime giren ve imam hatip lisesine yerleşen öğrencilere burs verilecek. 200 TL burs katkısında bulunulan öğrencilere bunun yanısıra çeşitli sosyal ve kültürel destekler de sağlanacak. Öğrencilere, başarı şartını yerine getirmeleri durumunda verilecek burs 4 yıl boyunca devam edecek.

Başvuru koşulları

Başvuru koşulları arasında ilk iki maddeyi yerine getirenler, burs başvurularını yapabilecek. Başvurular 1-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Burs başvuruları ve ilgili işlemler http://www.imamhatipbursu.com adresinden takip edilebilir. Sitede öğrencilerin ibraz etmesi gereken belgeler de yer alıyor.

7 Comments

  • Ne zaman başvurular başlayacak?

Comments are closed.