Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı Burs Başvuruları

Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı 2023 – 2024 Burs başvuru tarihleri:

BAŞLAMA 28 AĞUSTOS 2023 – BİTİŞ 8 EYLÜL 2023

Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı Burs kazananların sonuçları oekv.orhanholding.com adresinden

22 EYLÜL 2023

tarihinde açıklanacaktır.

Evrak yalnızca Burs kazanlardan istenecektir.

Burs kazandığını web sayfamızdan sisteme girerek öğrenen asil ve yedek adayların;evraklarını Vakfımıza teslim etmesi ve İnternet başvuru sayfasına öğrenci adına Vakıflar Bankasından aldıkları ıban numarasını girmesi için son gün

02 Ekim 2023 tarihidir.

Öğrencilerin Burs alabilmeleri için verilen tarihleri dikkate alması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. Vatandaşı olmak

Aile malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, En az istenilen puanlar düzeyinde başarılı olmak.

Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak

BAŞVURU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Belirtilen şartlara uygun kişiler https://oekv.orhanholding.com adresinden OEKV Burs Başvuru Formunu doldurur, başvuru formunun çıktısını alır, KVKK ile ilgili yazının da çıktısının alınması ve ıslak imzalı olması gerekir. Burs kazanması halinde diğer belgeler ile istenilen tarihte Vakfımıza gönderir.

( Evraklar yalnız Burs kazanan asil ve yedek öğrencilerden istenecek.)

Verilen tarihten sonra gelen formlar ve ek belgeler kabul edilmez, başvuru geçersiz sayılır. İnternet kaydı ve başvuru formu olmayan hiçbir belge kabul edilmez.

İnternet kaydı olmayanların evrakları olsa dahi başvurusu geçersiz sayılır. İnternet kaydı olanların evrakları eksik ise burs alamaz.

(posta veya kargodaki gecikmeler dikkate alınmaz.)

Geçen yıl burs alıp bu yıl tekrar başvuranlar; bursu devam etse dahi ilk başvuru yapar gibi tüm evraklarını eksiksiz olarak hazırlamalı ve daha önce burs aldıklarını belirtmelidir.

Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı gerek gördüğünde belirtilen belgelere ilave bilgi ve belge talep edebilir. Belgeler ve başvuru formundaki bilgiler doğru olmadığında başvuru değerlendirmeye alınmaz.

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

OEKV Burs Başvuru Formu internet üzerinden https://oekv.orhanholding.com adresinden doldurulup,

yazıcıdan çıktısı alınacak, ek olarak istenilen belgeler:

Ailenin mali durumunu gösteren belgeler (çalışanlar için maaş bordrosu, serbest çalışanlar için vergi levhası fotokopisi, emekliler için aylık maaşı gösterir banka ekstresi veya hesap cüzdanı fotokopisi, geliri olmayanlar için Sosyal Güvenlik Kurumundan anne ve baba adına kayıt olmadığına dair belge)

Öğrencinin nüfus cüzdanı ( Fotokopisi )

Öğrenci belgesi ( FOTOKOPİ – T.C. Kimlik No olmalı )

Disiplin durumunu gösterir resmi belge (Okul Müdürlüğünden)

Muvafakatname (Metnin alt kısmına tükenmez kalem ile Ad, Soyad, Tarih ve imza atılmalıdır. Bu metni sisteme kaydolduktan sonra ya da sisteme ilk kez kaydolurken kabul ediyorum butonunun yanından indirebilirsiniz Link : https://oekv.orhanholding.com/PDFs/muvafakatname.pdf)

NOT DURUMU BELGESİ

İLKÖĞRETİM düzeyinde okuyanlar için;

Bu yıl, ilköğretimde okuyanlar için dışarıdan yeni başvuru alınmayacaktır.

İlköğretim için yalnızca Orhan Holding şirketlerinde çalışanların çocukları başvuru yapabilir.

Okula yeni kayıt yaptıranlar için okuldan öğrenci belgesi ara sınıflar için bir üst sınıfa geçtiğini belirtir belge (karne – başarı belgesi ) ve istenilen diğer belgeler.

ORTAÖĞRETİM– Ortaöğretime yeni kayıt yaptıran ve Ortaöğretime halen devam eden öğrenciler için: ilköğretim mezuniyet notlarını gösteren belge / diploma ve sınav ile yerleştirilenler için sınav sonuç belgesi dökümü,

ORTAÖĞRETİM – ( Lise ) okuyanlar için;

  • a) Okula yeni kayıt yaptıranlar için: Okula giriş puanı (sınavla girenler) veya diploma notu giriş sırasına göre önde olmak (tercihen bölüme girenler arasında, giriş puanına göre ön sıralarda olmak)
  • b) Ara sınıflar için: Bir önceki sınıftan başarısız dersi olmamak, genel not ortalaması iyi ve yüksek derecede olmak, bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak.

YÜKSEKÖĞRETİM ( MYO, Üniversite ) okuyanlar için;

ÖNLİSANS – LİSANS – Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için: sınav sonuç belgesi (yerleştirme puanı ve yerleştirilmeye hak kazandığı üniversite bölümünü gösteren belge)

  • a) Okula yeni kayıt yaptıranlar için: Okula giriş puanı (sınavla girenler) Üniversiteye halen devam eden öğrencileri transkript ve ilk müracaatta istenilen belgeler
  • b) Ara sınıflar için: Bir önceki sınıf not ortalaması iyi ve yüksek derecede olmak, bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak.

SEÇİM

Orhan Eğitim Vakfı tarafından verilecek burs sayısı kadar aday seçilir. Seçilen adaylar ile ilgili kesin sonuçlar https://oekv.orhanholding.com web adresinden 26 EYLÜL 2022 tarihinde açıklanacaktır. Adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle sisteme girerek başvuru sonucunu öğrenebilir.

BURSUN ÖDENMESİ

Burs kazandığını web sayfamızdan sisteme girerek öğrenen asil ve yedek adaylar, istenilen evrakları Vakfımıza iletmeleri ve TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (VAKIFBANK ) ŞUBELERİNDEN KENDİ ADINA (ÖĞRENCİ ADINA) AÇTIRACAKLARI 17 HANELİ BANKOMAT HESAP NUMARALARINI 30 EYLÜL 2022  SAAT 16.00’ ya kadar https://oekv.orhanholding.com adresine girmelidir. Aksi taktirde Burs alamaz. Burs Eğitim Öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmaz.

NOT: Burs hakkı bir eğitim yılını kapsar. Her yıl için yenileme başvurusu yapılması gerekmektedir.

BURSUN KESİLMESİ

Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından sağlanan burslar aşağıdaki hallerde kesilir.

  • Öğrencinin, devam etmekte olduğu öğretim kurumundan mezun olması,
  • Öğrencinin devam etmekte olan eğitimine ara vermesi veya yarıda bırakması,
  • Öğrencinin devam ettiği öğrenim kurumunda disiplin cezası alması,
  • Öğrencisi bulunduğu öğretim kurumunca, geçici veya sürekli okuldan uzaklaştırılma cezası alması veya gerek okulda gerekse okul dışında öğrencilik vasıflarına yakışmayan bir halinin tespit olunması ve hürriyeti bağlayıcı bir ceza veya ağır para cezasına mahkûm olması,
  • Öğrencinin, alttan ders bırakmak suretiyle kayıtlı olduğu bölümün normal öğrenim sürelerini aşması ve dönem uzatması, sınıfta kalması, bir üst sınıfa geçememiş aynı sınıfı tekrarlaması halinde.
  • Öğrencinin burs başvuru formunda gerçeğe aykırı bir beyanda bulunduğunun tespit edilmesi,
  • Başarı gösteremeyen veya bu başarısızlığı için sağlık, ailevi veya Burs Komisyonu’nca kabul edilmiş bir mazeretinin bulunmaması.
  • Burs almaya başladıktan sonra maddi durumu iyileşen öğrenci durumu Vakıf’a bildirir ve burs ödemesi kesilir.

BAŞVURU VE BELGELERİNİN EKSİK YA DA ZAMANINDA VERİLMEMESİ

VİCDANİ YÜKÜMLÜLÜK

Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu için başvuran her aday ve/veya velisi başvuru sırasında verdiği bilgilerin ve sonrasında gönderdiği belgelerin doğruluğunu vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.

https://oekv.orhanholding.com 2022- 2023 dönemi tüm burs başvuruları (güncelleme ve yeni başvurular) internet web sayfamızdan yapılacaktır.

18 Yaşından küçükler velileri ile birlikte internet üzerinden başvurularını yapmalıdır.

Burs başvuru formunu internetten doldurmuş olmak başvurunun değerlendirmeye alınması için yeterli değildir.

Başvuru yapıldıktan sonra formun bir kopyasının ve kılavuzda belirtilen ek belgeler ile birlikte Orhan Eğitim ve Kültür Vakfına ulaştırılması gereklidir. (Burs Kazananlardan belge istenecek)

Başvuru değerlendirme sonuçları web sayfasından açıklanacaktır.

ONAY

Tüm ilgili alanları eksiksiz ve doğru olarak girdikten sonra onay başlığına tıklayınız.

* Bu web sitesine giren ve formları dolduran her kullanıcı, OEKV Başvuru Kılavuzunda ki tüm şartları ve bilgileri okumuş ve kabul etmiş sayılır.

** Burs başvuru formunu internetten doldurmuş olmak başvurunun değerlendirmeye alınması için yeterli değildir.

Başvuru yapıldıktan sonra formun bir kopyasının, kılavuzda belirtilen ek belgeler ile birlikte Orhan Eğitim ve Kültür Vakfına ulaştırılması gereklidir. (Burs Kazananlardan belge istenecek)

*** Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı, burs başvuru formu doldurulmuş ve ek belgeler ile birlikte Vakfımıza ulaştırılmış başvurular ile ilgili başvuru yöntemlerinde değişiklik yapma, başvuruları değerlendirmeye alıp almama ve burs verip vermeme haklarını saklı tutar.

KAYIT VE BAŞVURU FORMU DOLDURMA İŞLEMİ

İnternete bağlanabildiğiniz ve güvenli olduğunu düşündüğünüz herhangi bir bilgisayardan adres çubuğuna https://oekv.orhanholding.com adresini girip “enter” tuşuna basınız.

GEÇEN DÖNEM BAŞVURMUŞ OLANLAR: T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapmalı ve sonrasında bu seneki başvuru bilgilerini tamamlamalıdır.

İLK KEZ BAŞVURACAKLAR: Açılan pencerede yeni bir giriş ekranı çıkacaktır. Lütfen “Yeni Kayıt” yazısının üstüne tıklayınız.

Kayıt oluşturma alanında ilgili alanları eksiksiz doldurunuz. Mutlaka geçerli ve sürekli kullandığınız bir e- posta adresiniz olmalıdır. Tüm başvuru ve iletişim işlemleriniz bu mail adresi üzerinden yapılacaktır.

Kullanıcı adınız; T.C. Kimlik numaranız olacaktır. Şifre için belirleyeceğiniz en az 6 haneli en çok 10 haneli (şifre en az bir harf veya rakam içermelidir, Türkçe karakterler ve diğer işaretleri kullanmayınız) olan şifrenizi lütfen bir yere not ediniz. Sisteme girişinizde bu şifreyi kullanacaksınız.

Şifre sizin hatırlayabileceğiniz bir şifre olmalıdır. 18 yaşından küçükler sisteme veri girişini velileri ile birlikte yapmalıdırlar. Aydınlatma metnini okumanız ve kabul etmeniz için “kabul ediyorum kutucuğuna tıklamanız gerekiyor. Aydınlatma metnini kabul etmeyen öğrenciler sisteme kayıt olamaz. ” Kayıt oluşturma alanında bulunan bilgiler doldurulduktan sonra “Kayıt ol” butonuna basarak sayfamıza kayıt işlemini tamamlayınız.

Bu işlem tamamlandıktan sonra “Giriş ekranına geri dön” alanından web sayfamıza giriş yaparak başvuru formunu doldurmaya başlayınız.

NOT: BAŞVURU formunu doldurduktan sonra değişiklik yapılması gereken hallerde yeni bir detay kaydı yapılması gerekmektedir.

AÇIKLAYICI BİLGİLER

KULLANICI ADINIZ: e-posta adresinizi giriniz.

Sürekli kullandığınız e-posta adresinizi ve iletişim için bir telefon numarası yazınız. E-postanıza bilgilendirme ve duyuru postaları gönderilecektir.

Şifrenizi unuttuğunuzda veya kayıt işlemleri esnasında bilgilendirme e-postası adresinize ulaşmadığında ve tekrar şifre alma talebinizin tarafınıza gönderilmesi için kullanılır. Başvurular ile ilgili çeşitli duyurular da bu yol ile yapılır.

KULLANICI ŞİFRENİZ: Kullanıcı Şifreniz başvuru ve sonrasındaki işlemlerinizi yapabilmeniz için gereklidir. KİŞİSEL BİLGİLER: ADINIZ: Adınızı Nüfus Cüzdanınızdaki şekliyle yazınız. Birden fazla adınız varsa Nüfus Cüzdanınızdaki sıraya göre birinci adınızı, bir boşluk bırakarak ikinci adınızı yazınız.

SOYADINIZ: Soyadınızı Nüfus Cüzdanınızdaki şekliyle yazınız. Birden fazla soyadınız varsa Nüfus Cüzdanınızdaki sıraya göre birinci soyadınızı, bir boşluk bırakarak ikinci soyadınızı yazınız.

UYRUĞUNUZ: Uyruğunuza uyan seçeneği seçiniz. Çift uyruklu olan adayların uyruklarından biri T.C. ise uyruklarını T.C. olarak seçeceklerdir.

DOĞUM YERİNİZ: Nüfus cüzdanınızdaki gibi yazınız.

T.C. KİMLİK NUMARANIZ: Nüfus Cüzdanınızın T.C. Kimlik Numarası alanında bulunan on bir rakamlı sayıyı bu bölüme çok dikkatli bir şekilde yazınız. (Nüfus Cüzdanlarında T.C. Kimlik Numarası olmayan öğrenciler, bu numarayı İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alacakları “Vukuatlı Nüfus Kayıt” örneğinden veya http://tckimlik.nvi.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilirler.)

18 Yaşından küçükler, velileri ile birlikte internet üzerinden başvurularını yapmalıdır.

ANNE-BABA ÇALIŞMA DURUMU: Çalışıyor: Özel sektörde üretim veya hizmet firmalarında “mavi yaka” pozisyonlarında çalışanlar.

Belediyeler ve Kamu iktisadi kuruluşları ve kamu ile ilgili kurumlarda üretim veya hizmet firmalarında “mavi yaka” veya “operatör” pozisyonlarında çalışanlar.

Özel sektörde üretim veya hizmet firmalarında “beyaz yaka” veya “idari kadro” pozisyonlarında çalışanlar. Belediyeler, kamu iktisadi kuruluşları ve kamu ile ilgili kurumlarda üretim veya hizmet kurumlarında “memur” pozisyonlarında çalışanlar.

Çalışmıyor/İşsiz: Ev hanımı olan veya Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi olmadan düzenli bir gelir elde etmeyen eşler ve kişiler ile isteğe bağlı sosyal güvenlik primi ödeyenler çalışmıyor kabul edilir.

Serbest Meslek: Bağımsız çalışan, vergi yükümlülüğü olmayan Esnaf, çiftçi, pazarcı, vb. işlerde çalışanlar. Emekli: Sosyal güvenlik kurumundan (SSK, BağKur, Emekli Sandığı) tüm emeklilik koşullarını sağlayarak emekliliği hak etmiş ve emekli maaşı alanlar.

Yardım ile geçinen yardım aldığı kurum veya kuruluş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Belediye, Vakıf, Dernek vs.

SİZDEN BAŞKA (HARİÇ) EĞİTİM GÖREN KARDEŞ SAYISI: 2022- 2023 Eğitim Öğretim Döneminde İlköğretim ( 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olanlar ), ortaöğretim (liseler) ile Üniversitede eğitim alan Siz kendiniz HARİÇ kardeş sayınızı yazınız.

AİLENİZDEKİ FERT SAYISI: Siz dahil hanenizde oturan aile üyelerinin sayısını seçiniz.

EĞİTİM BİLGİLERİ

2021-2022 Yılında VAKFIMIZDAN BURS ALDINIZ MI? : Geçen dönem Vakfımızdan burs aldıysanız EVET işaretleyiniz.

2021-2022 yılında VAKFIMIZ DIŞINDA BURS ALDINIZ MI? : Çeşitli kamu ve özel kuruluşlar veya vakıflardan burs aldıysanız evet işaretleyiniz ve burs aldığınız kurumu yazınız.

EĞİTİM SIRASINDA İKAMET: Aileniz ile birlikte ailenizin yaşadığı şehirde ikamet edecekseniz evet işaretleyiniz.

DEVAM EDECEĞİNİZ ÖĞRENİM SEVİYENİZ:

İlköğretim

Lise – Açılan listeden lise türünüzü seçiniz.

Ön-Lisans – Açılan listeden öğrenim tipini seçiniz.

Ön-Lisans – Açılan listeden bölümünüzü bağlı olduğu fakülteyi seçiniz.

Lisans – Açılan listeden öğrenim tipini seçiniz.

Lisans – Açılan listeden bölümünüzün bağlı olduğu fakülteyi seçiniz.

DEVAM EDECEĞİNİZ SINIFINIZ: Listeden seçiniz.

DEVAM EDECEĞİNİZ OKUL ADI: Okulunuzun adını yazınız. Anlaşılır kısaltmalar kullanabilirsiniz.

SON ÖĞRENİM DÖNEMİNDEKİ BAŞARI NOTU/PUANI:

    • Yeni kayıt yaptıranlar, aşağıdaki seçeneklerden kendilerine uygun olanı seçiniz.
    • Yerleştirme puanı (Orta öğretim ve yüksek öğretim için yapılan yerleştirme sınav sonunda alınan puanlar yazılmalıdır.)
    • Sınavsız geçiş (Sınav geçiş hakkı ile bir üst öğretim seviyesine kayıt yaptıranlar seçmelidir.)
    • Özel yetenek sınavı (özel yetenek ve mülakatlar ile yerleştirilenler seçmelidir.)
    • Hazırlık sınıfını bitirenler, “hazırlık notu” nu seçmelidir.
  • Ara sınıfları bitirenler, “öğrenim notu” nu seçmelidir.

Burs başvurusu yaptıktan sonra ekrandan Muvafakatname belgesini açıp indirebilirsiniz. (Link: https://oekv.orhanholding.com/PDFs/muvafakatname.pdf)