Orhangazi Belediyesinden 500 Öğrenciye Burs

burs-aorhangazi-belediyesi-burs-basvurusuOrhangazi Belediyesi, 2014-2015 Eğitim Öğretim sezonunun başlaması ile birlikte üniversite öğrencilerine yönelik burs sistemini yeniden hayata geçirdi.

Eğitim dönemi öncesinde çalışmalarını başlatan ve ilçe genelinde tam 500 öğrencinin kaydını alan Orhangazi Belediyesi, 500 öğrenciye eğitim bursu vermeye başladı.

İLK BURSLAR HESAPLARDA

Orhangazi Belediyesi, çeşitli üniversitelerde okuyan 500 üniversite öğrencisi için her ay düzenli olarak 100’er  TL eğitim bursu vermeye başladı. Yeni Eğitim yılının başlaması ile birlikte Orhangazi Belediyesi belirlenen 500 öğrencinin hesabına ilk bursları da geçtiğimiz günlerde yatırdı.

ÇAĞLAYAN;ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Orhangazi Belediyesi olarak daha önce ilk ve orta öğrenimlerde eğitime yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve eğitime bir çok destek sağladıklarını belirterek, yüksek öğrenim konusunda da Orhangazi Meslek  yüksek okulu binasının Orhangazi’ye kazandırılması konusunda çeşitli çalışmalarımız olmuştu. Buna ilave olarak üniversite öğrencileri için yapılacak olan yurt binası için arsa tahsisini de bir süre önce meclis kararı ile gerçekleştirdik dedi.

HİÇ BİR AYRIM YAPMADAN HER ÖĞRENCİYE

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan daha önce uygulanmayan Öğrenci Bursu çalışmasını da bir süre önce başlattıklarını belirterek, bu konuda başvurularımızı aldık. Kim olduğuna hiçbir şekilde bakmadan, ayrım yapmadan müracaat yapan tüm öğrencilerimize burs uygulamasını başlattık. Öğrencilerimizin eğitim hayatına bir miktar da olsa katkı koymaktan dolayı mutluyuz. Eğitim öğretim dönemi boyunca her ay öğrencilerimizin hesabına burslarını yatıracağız. İlk burs taksitlerimizi yatırdık. Üniversite öğrencilerimiz eğitim hayatlarını en iyi şekilde sürdürsün, okulunu tamamlasın ülkemize ve ilçemize en güzel hizmetleri versin istiyoruz dedi.