Özel Okula Gidecek Öğrencilere Ne Kadar Burs Verilecek?

Özel okullar yüksek fiyatlarının yanı sıra başarılı öğrencilere burs imkanları da sunuyor. Bunun için kolejlerin bursluluk sınavlarına girmeniz gerekiyor. Bazı okullar şehit ve gazi çocukları ile sanat, spor ve bilim alanında bireysel başarısı olan öğrencilere re burs imkanı sağlıyor.

DOĞA KOLEJİ’NDEN BAŞARIYA YÜZDE YÜZ BURS

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı ile başarıyı destekliyor. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 13 Ocak 2018 tarihli bursluluk sınavı ve yeni dönemde eğitime başlayacak olan Eskişehir ve Nevşehir kampüslerinde 3-4 Mart 2018 tarihli bursluluk sınavlarında 145.000’den fazla öğrenci Doğa Kolejinin ayrıcalıklı eğitimiyle tanışmak için sınava katıldı. Sınava, veliler de yoğun ilgi gösterdi. Misafirlerimizi kampüs lobilerinde Doğa öğrencilerinin resim sergileri karşıladı. Dileyen veliler sınav süresince konferans salonlarında gerçekleşen okul tanıtım sunumlarına katıldı.

Burs hedefi 125 milyon

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle “Başarıyı ödüllendirmek en önemli sorumluluklarımızdandır. Bu yıl da 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen bursluluk sınavlarıyla, geçen yıllar, bu yıl ve önümüzdeki 5 yıl ile burs miktarımızı 125 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Lüle, bursluluk sınavına yapılan rekor başvurudan memnun olduklarını belirtirken, “Akademik başarısını önemseyen, dünya standartlarında eğitim almak isteyen, burs benim hakkım diyen öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre başarılı öğrenciler %100’e varan eğitim bursundan faydalanacak ve Türkiye’nin en ayrıcalıklı eğitimiyle tanışacak.

OKYANUS KOLEJLERİ KİMLERE BURS VERİYOR?

1- Okyanus’ta Bursluluk Sınavı’nda Başarılı Olanlar – (Okyanus Kolejleri’nin her yıl düzenlediği Okyanus Bursluluk Sınavları’ na katılarak, okullarımız tarafından belirlenmiş puanları alan öğrenciler)

2-Tek Ders Bursluluk Sınavı’nda Başarılı Olanlar- (Okyanus Kolejleri’nin her yıl düzenlediği Tek Ders Bursluluk Sınavları’na katılarak, yetenekli oldukları derste okullarımız tarafından belirlenmiş puanları alan öğrenciler)

3- Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Bursluluk Sınavı’nda (ÜBS’de) Başarılı Olanlar – ( Okyanus Kolejleri’nin düzenlediği, Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Bursluluk Sınavı’nda okullarımız tarafından belirlenmiş puanları alan öğrenciler. )

4- Takım ve Bireysel Spor Dallarında Başarılı Olanlar – (Sportif burslar takım olarak geçmiş yıllarda başarı kazanmış ekibe; yapılan araştırmalar sonucu verilmektedir.)Talepte bulunan öğrencinin, öncelikle kurum içinde branşında faal bir oluşumun olması gerekir. Talepte bulunan öğrencinin bu oluşuma dahil olması için, son 2 yılda resmi müsabakalarda oynadığı maç sayısını/karşılaşma sayısını,(İl, Ülke, Dünya çapında) ilk 3’e girmişse (takım sporuysa takım olarak) resmi evraklarla belgelemelidir. Belgelemeden sonra mevcut yapıya dahil olmak için önce antrenör tarafından ön görüşme deneme aşaması gerçekleştirilir. Antrenör raporu ve kontenjan durumuna göre burs olanakları (kısmi burs, tam burs, VIP burs) sağlanır. (Okyanus Kolejleri spor kulübünde oynama zorunluluğu yoktur.) Süreç ve kademeye göre 4 yıllık ya da 3 yıllık burs sözleşmesi imzalanır. Performansına ve antrenör raporuna göre her yıl bursun devam edip etmeyeceğine karar verilir.

5- Şehit ve Gazi Çocukları – (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kanunu gereği, Yönetim Kurulu’nun tahsis ettiği kontenjan oranlarında)

6- Bilim-Sanat Alanlarında Ulusal veya Uluslararası Başarı Gösteren – (Bilim- Sanat Alanında ulusal veya uluslararası yarışmalarda ilk üç dereceye giren yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler)

BİLİM KOLEJİ KİMLERE BURS VERİYOR

17 Şubat 2018 tarihinde il genelinde gerçekleşen ”Bilim Giriş Sınavı” sonuçları açıklandı. Burs oranları yanlış sayısına göre tüm sorular üzerinden belirlendi.

Burs kazanamayan öğrenciler için kolej 30 Nisan 2018 tarihine kadar ”Erken Kayıt Kampanyası” fırsatı sundu.

Burs Oranları

Yanlışı olmayan %100 Burs

1-2 yanlışı olan %75 Burs

3 yanlışı olan %50 Burs

4 yanlışı olan %40 Burs

5 yanlışı olan %30 Burs

DELTA KOLEJİ BURSLULUK SINAVLARI

Delta Koleji Bursluluk Sınavı 17-18 Mart 2018 tarihinde yapıldı. Bursluluk sınavına 2,3,4, 5, 6, 7, 8 , 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katıldı. Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre başarılı öğrenciler %100‘e varan eğitim bursundan faydalanabiliyor.

FİNAL OKULLARI BURSLULUK SINAVLARI

Final Okulları bursluluk sınavı 24 -25 Şubat 2018 Cumartesi ve Pazar günleri yapıldı. 3,4,5,6,7,8,9,10 ve 11. Sınıf öğrencileri bursluluk sınavına katıldı.

BİLFEN OKULLARI BURSLULUK SINAVI

Bilfen İlköğretim Kurumları bursluluk sınavı 3 Mart 2018 Cumartesi günü yapıldı.

FEN BİLİMLERİ OKULLARI BURSLULUK SINAVI

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Temel Lise ve Özel Öğretim Kursu bursluluk sınavı 14 Ocak 2018 Pazar günü yapıldı.

UĞUR KOLEJİ BURSLULUK SINAVI

Uğur Okulları Bursluluk sınavı 17 Şubat 2018 Cumartesi ve Pazar günleri 2 gün şeklinde gerçekleşti. Bursluluk sınavına 4,5,6,7,8,9,10 ve 11. Sınıf öğrencileri katıldı.

TED ATAKENT BURSLULUK SINAVI

TED Atakent Koleji bursluluk sınavı 4 Mart 2018 Pazar günü yapıldı. TED Atakent Koleji bursluluk sınavına 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri katılım sağladı.

KAYI OKULLARI BURSLULUK SINAVI

Kayı Okulları Bursluluk sınavı 17 Şubat 2018 Cumartesi günü gerçekleşti. Sınav saat 11.00 ve 14.00’te iki ayrı oturum halinde 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıf adayları için yapıldı.

İSTEK OKULLARI BURSLULUK SINAVI

İSTEK Okulları Anadolu Lisesi bursluluk sınavı 11 Şubat 2018 Pazar günü saat 10:00’da İSTEK Okulları Ortaokulu bursluluk sınavı 18 Şubat 2018 Pazar günü yapıldı. 5,6,7. ve 8. sınıf öğrenciler saat 10:00’da sınava girebildi.