Polis Eşleri Derneği Burs Başvurusu

BURS BAŞVURU KRİTERLERİ
2019 – 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN ÖNCE DERNEĞİMİZDEN BURS ALANLAR DA ONLINE BAŞVURUDA BULUNACAKLARDIR. İSTENEN EVRAKLARIN 31 EKİM 2019 TARİHİNE KADAR ELDEN VEYA POSTA-KARGO İLE GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
1) Burs almak isteyen öğrencinin anne veya babasının Emniyet Mensubu olması gerekmektedir.
2) Emniyet mensubu ebeveyninizin çalıştığı ilde derneğimizin şubesi varsa, başvurularınızı o ildeki Polis Eşleri Derneği şubesine yapmanız gerekmektedir.
3) Ailesinin, aylık toplam geliri 6500 TL´nin üzerinde olan öğrencilerin burs başvuruları dikkate alınmayacaktır.
4) Vakıf üniversitelerinde (%100 burslu okuyan öğrenciler hariç), Askeri okullarda, parasız yatılı okullarda; Polis Akademisi, Polis Meslek Yüksek Okulları, 2 yıllık meslek yüksek okulları, yüksek lisans, doktora programları , TEYEV’den burs alan ve Açık Öğretim Fakültesi´nde öğrenim gören öğrencilere, burs verilmeyecektir.
5) Online burs müracaatının yapılması ve gerekli belgelerin Genel Merkeze ulaştırılması için son tarih 31 Ekim 2019´dir. Bu tarihten sonra yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
6) Form, burs talep eden Emniyet Teşkilatı çalışanı, emeklisi, velisi veya öğrencinin kendisi tarafından tasdik edilecektir. Tasdik edilen bilgilerin yanlış olduğunun belirlenmesi halinde, sorumlular hakkında gerekli adli, idari işlemler başlatılacak, ayrıca verilen burs miktarı yasal faizi ile birlikte tahsil edilecektir.
7) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile haklarında soruşturma açılan, terör örgütleri ile iltisakı, irtibatı veya sempatisi olduğu tespit edilen, her ne sebeple olursa olsun soruşturma açılan, soruşturma geçiren, açığa alınan, ihraç edilen veya tutuklanan emekli ve çalışan Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocuklarına burs ve eğitimi yardımı verilmeyecektir.
GEREKLİ BELGELER
1) Dilekçe (Matbu dilekçeyi indirmek için tıklayınız),
2) Çalışan personelin en son tarihli görev belgesi ve maaş bordrosu, emeklilerin ise emekli teşkilat mensubu olduğunu belirten kimliğin fotokopisi ve Emekli Sandığı veya E-Devlet üzerinden alınmış en son tarihli maaş bordrosu,
3) Burs başvuru yılına ait öğrenci belgesi (Öğrenci belgesinde kayıt tarihi ve sınıf belirtilmelidir),
4) Okuyan kardeşlerin 2019 – 2020 yılına ait öğrenci belgeleri,
5) Bir adet vesikalık fotoğraf,
6) Öğrenci veya ailesinden bir kişi engelli ise, engelli olduğuna dair tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış heyet raporunun fotokopisi,
7) Emniyet mensubu olmayan ebeveyn çalışıyor veya emekli ise, en son tarihli maaş bordrosu, çalışmıyor ise SGK kaydı olmadığına dair belge,
8) Vakıf üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin tam burslu olduklarını gösterir belge,
9) İlk 10.000’e giren öğrenciler için ÖSYM’nin internet sitesinden alınmış, öğrencinin başarı sırasını gösteren sonuç belgesi.
10) Anne Baba boşanmış ise mahkeme kararının fotokopisi
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, POLİS AKADEMİSİ, ŞUBEMİZ OLMAYAN İLLERDEKİ TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZIN VE EMEKLİ OLAN TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZIN ÇOCUKLARININ GENEL MERKEZ´E, ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KADROSUNDA ÇALIŞAN VE ANKARA’DA İKAMET EDEN VEFAT ETMİŞ PERSONELİN ÇOCUKLARININ ANKARA ŞUBEMİZE, ÇALIŞAN PERSONELİN GÖREV YAPTIĞI VEYA VEFAT ETMİŞ PERSONELİN AİLESİNİN İKAMET ETTİĞİ İLDE ŞUBEMİZ VAR İSE, O İLDEKİ ŞUBEMİZE MÜRACAAT ETMESİ GEREKMEKTEDİR.
ADRES: Cinnah Cad. Pilot Sok. No:3 Çankaya / ANKARA
TEL : 0 312 462 11 95 FAKS : 0 312 441 25 91 Cep Tel : 0506 091 02 52
NOTLAR
Her yıl evrakların ve Online müracaatın yenilenmesi zorunludur.
Öğrencinin kendisine ait Banka IBAN numarası gerekmektedir. Eğer hesap numarası yoksa tüm haneleri ‘0’ ile doldurunuz. Diğer bankaların hesap numaraları dikkate alınmayacaktır.
Online Başvuru Formu

1 Comments

  • Sonuçlar ne zaman açıklanacak

Comments are closed.