Amerika Professional Fellows Programı Başvurusu

American Councils Professional Fellows Programı (PFP), Türkiye, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Moldovya’da ikamet eden “Yönetişim ve Toplum Temelli Çalışmalar” alanında çalışan 25-35 yaş arasındaki genç profesyonelleri Amerika’da gerçekleşecek beş haftalık programa başvurmaya davet ediyor.

Başvuru kriterleri ve daha fazla bilgi için https://ais.americancouncils.org/pfp sitesini ziyaret edebilirsiniz.

PFP Güz 2022 (26 Eylül-4 Kasım 2022) ve Bahar 2023 (Nisan-Mayıs 2023) için başvurular başladı. Adaylar hangi döneme başvurmak istediklerini başvuru formunu doldururken belirtebilecek. Pandemi koşullarına bağlı olarak her iki programın da online olarak gerçekleştirilme olasılığı bulunmakla birlikte şimdilik programın yüzyüze gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Programa katılmaya hak kazananlar, Washington D.C’deki oryantasyon toplantısının ardından Amerika’nın farklı eyaletlerinde yönetişim ve toplum temelli çalışmalar yapan kurumlarda, sivil toplum kuruluşları, start-uplar ve düşünce kuruluşlarıyla yerel meclisler ve yürütme organlarında Amerikalı meslektaşlarıyla beraber çalışacak.

Başvuru formunu görüntülemek için https://ais.americancouncils.org/pfp

sitesine girerek şifre alabilirsiniz.

PFP başvuru süreciyle ile ilgili sorularınız için turkey-pfp@americancouncils.org adresine e-posta gönderebilirsiniz. Başvuru için son tarih: 28 Mart 2022.