Sabancı Üniversitesi Bursları

Tam Burs ve Ek Olanakları

Tam Burs 
Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet 
Koşullar: YKS sonucunda Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmek
Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu: 
Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 9 ay boyunca ayda 10.000 TL nakit ödeme + 2 veya 3 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir. 
Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; yerleştiği puan türündeki YKS sıralamasında ilk 10 (on) öğrenci içinde yerleşmiş olmak.
Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu: 
Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 9 ay boyunca ayda 4.000 TL nakit ödeme + 2 veya 3 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir. 
Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; yerleştiği puan türündeki YKS sıralamasında ilk 1000 (bin) öğrenci içinde yerleşmiş olmak.
Onur Bursu: 
Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 4 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir. 
Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; Üstün Başarı Bursundan yararlanmamış olmak.

Yarım Burs

Yarım Burs: 
Yıllık öğrenim ücretinin ½’ sinden muafiyet 
Koşullar: Herhangi bir program grubuna Yarım Burs (%50 indirim) kontenjanından yerleştirilmek.

Şehit Eş ve Çocukları İle Gazi ve Gazi Eş ve Çocukları Bursu

Şehit Eş ve Çocukları İle Gazi ve Gazi Eş ve Çocukları Bursu: 
Öğrenim ücreti muafiyeti sağlanır. 
Koşullar: Herhangi bir program grubuna ÖSYM tarafından üniversiteye ilk girişte Şehit Eş ve Çocukları ile Gazi ve Gazi Eş ve Çocukları kontenjanı kapsamında yerleştirilmiş olmak. Detaylı bilgi için 2023 YKS Kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Depremzede Bursu

Depremzede Bursu: 
Öğrenim ücreti muafiyeti sağlanır. 
Koşullar: Herhangi bir program grubuna ÖSYM tarafından üniversiteye ilk girişte Depremzede Aday kontenjanı kapsamında yerleştirilmiş olmak. Detaylı bilgi için 2023 YKS Kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Milli Sporcu Bursu

Milli Sporcu Bursu: 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan mutabakat bağlamında, Milli Takıma dahil olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen aşağıda belirtilen alanlarda, son 4 yıl içinde uluslararası seviyede başarılı olduğu belgelendirilen sporculardan; üniversitemize ÖSYM kanalıyla yerleşip, YKS sıralamasında ilk 100.000 içerisinde olan kısmi burslu veya burssuz olarak kayıt yaptıran lisans öğrencilerine “Milli Sporcu Bursu” verilecektir. Tercih öncesi, adayların Bakanlıktan aldıkları belgelerini üniversiteden yazılı olarak teyit ettirmeleri gerekmektedir. “Milli Sporcu Bursu” kapsamında öğrenim ücretinin tamamından muafiyet sağlanır. 
ALANLAR
1.Grup; Olimpiyat, Paralimpik ve Deaflimpik Oyunları, Gençlik Olimpiyatları, Olimpik ve Paralimpik spor dallarının büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finallerinde madalya kazanan sporcular.

2.Grup; Olimpik ve Paralimpik spor dallarında Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finalleri, Avrupa Oyunları, Üniversite Oyunları, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları, Avrupa Olimpik Gençlik Yaz ve Kış Festivalleri, FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonaları’nda madalya kazanan sporcular ve Olimpiyat, Paralimpik ve Deaflimpik Oyunları ile Gençlik Olimpiyatları’na katılan sporcular.

3.Grup; Olimpik ve Paralimpik spor dallarında düzenlenen ve uluslararası federasyonların yarışma takviminde yer alan, ferdi spor dallarında en az 16 ülke sporcusu, takım sporlarında en az 9 ülke takımının katıldığı uluslararası yarışma ve turnuvalarda madalya kazanan sporcular ile Olimpik ve Paralimpik spor dallarının Büyükler, Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Avrupa ve Dünya Şampiyonası finalleri ile Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının büyükler, ümitler, gençler ve yıldızlar kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Kupaları finallerine katılan sporcular.

Diploma Katkı Bursu

Diploma Katkı Bursu: 
Üniversitemize ÖSYM ile yerleştiği tarihte, burslu ya da burssuz olarak kayıt yaptıracak lisans öğrencilerinin Üniversiteye ilk kayıt döneminde, aşağıda belirtilen farklı diplomalar için belirlenen kriterleri sağladığını belgeleyerek bildirimde bulunması (tam burslular hariç) durumunda; “Diploma Katkı Bursu” verilecektir. Diploma Katkı Bursu kapsamında, ek olarak %10 öğrenim ücreti muafiyeti sağlanır. Katkı sağlayacak diploma türleri ve kriterleri şunlardır: IB diploma notu 34 ve üzeri olmak, ABITUR diploma notu 2 ve altı olmak, MATURA diploma notu 2 ve altı olmak, MATURITA diploma notu 80 ve üzeri olmak, SAT sınavı 1410 puan ve üstü olanlardan YKS başarı sıralamasında ilk 25.000 (yirmi beş bin) içinde yer almış olmak.

Öğrenime Devam Ederken Sağlanan Burs Olanakları

Öğrenime Devam Ederken Sağlanan Burs Olanakları: 
Üniversite giriş sınavı ile hakkedilen burslara ek olarak, öğrenime devam ederken verilmekte olan burslar, her yıl Üniversite Yönetimi ve Burs Komitesi tarafından değerlendirilerek; yeni kontenjan, kapsam, koşul ve sayılar saptanır. Her akademik yılın sonunda, belirlenen başarı seviyesini sağlamış öğrencilere çeşitli kapsamlarda burs olanakları sunulur.