Sabancı Vakfı Vista Bursu Başvurusu

sabanci-vakfi-burslari

Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin 4 yıllık Turizm İşletmeciliği lisans programı bulunan Fakülte veya Yüksekokullarına yerleşen öğrenciler burs kapsamında değerlendirilir.

Turizm sektörüne nitelikli insan gücü kazandırmak amacıyla Fakültelerin ve Yüksekokulların Turizm İşletmeciliği bölümüne yerleşen öğrencilerine Vista Turizm ve Seyahat A.Ş. ile Sabancı Vakfı arasında imzalanan protokol ile karşılıksız olarak burs verilecektir. Bursiyerler, üniversitelerin burs komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak belirlenmektedir. Burs, Türkiye’de tam zamanlı lisans öğrenimine kabul edilen T.C. Uyruklu öğrenciler için geçerlidir.

Bursa, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre tablodaki üniversitelerin Turizm İşletmeciliği bölümüne Eşit Ağırlık (EA) puan türüyle kayıt yaptıran öğrenciler başvurabilir.

Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler, Sabancı Vakfı-Vista Bursu için de aynen geçerli olacaktır. Başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 20 Ekim 2023’tür.

Sabancı Vakfı – Vista Bursu (Başvuru Üniversitelere) için tıklayınız

Sabancı Vakfı – Vista Bursu (Başvuru www.microfon.co web sitesine) için tıklayınız