Sivas Hizmet Vakfı Burs Başvurusu

Sivas Hizmet Vakfı, her yıl olduğu gibi bu sene de öğrencilere burs verecek. Sivas Hizmet Vakfı 2023-2024 eğitim-öğretim yılı burs basın açıklaması Tarihi Valilik Binası Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile Sivas Hizmet Vakfı Genel Sekreteri İbrahim Yasak’ın katıldığı basın toplantısında Vali Yılmaz Şimşek, proje hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

İhtiyaçlı öğrencilere burs imkânı sağlanarak onların eğitim hayatına destek olduklarını ifade eden Vali Yılmaz Şimşek; “Bu yıl da ailesi Sivas’ta ikamet eden, 4 yıllık fakültelerde okuyan ve gerekli şartları taşıyan 400 öğrencimize 6 ay boyunca biner TL burs verilmesi vakıf yönetim kurulunca kararlaştırılmıştır. Bursumuzdan; ailesi Sivas’ta ikamet eden üniversite lisans öğrencilerimizden, başvuru kılavuzundaki gerekli şartları taşıyanlar burs için başvuruda bulunabileceklerdir. Burs başvuruları 09-17 Ekim 2023 tarihleri arasında vakfımızın www.sivashizmetvakfi.org.tr web adresinden online olarak yapılacaktır.” dedi.

İnsana ve eğitime yapılan yatırımın her şeyden daha öncelikli ve değerli olduğunu belirten Vali Şimşek, “Bilindiği gibi öğrencilerimize verdiğimiz burslar, bağış yapan hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşmaktadır. Bu nedenle ne kadar çok bağış toplanabilirse o kadar çok sayıda ihtiyaç sahibi öğrencimize burs verilecektir. Belki hedeflenen bu 400 rakamı daha da artırılabilir. Eğitime duyarlı tüm Sivaslı hemşerilerimi, iş adamlarıyla, dernekleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, hayır sahiplerinin imkânları doğrultusunda en az bir öğrenciye burs verecek ölçüde gençlerimizin eğitimine katkı sağlamaya, hayalleri uğruna çıktıkları yolculukta onlara destek olmaya davet ediyorum.”

Hayırsever Sivaslıların kampanyaya destek olacağını söyleyen Vali Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayırsever hemşerilerimize vakfımızın eğitim kampanyalarına gösterdikleri hassasiyet ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve Sivas’ımızın geleceğini temsil eden sevgili gençlerimiz için düzenlediğimiz burs kampanyasına bu yıl da, tüm hayırsever Sivaslıların destek olacağına yürekten inanıyorum. Kurulduğu günden beri birçok alanda çalışmalarını sürdüren Sivas Hizmet Vakfı, inşallah bundan sonrada vakıf ana senedinde belirtilen amaçları doğrultusunda şehrimize ve insanımıza hizmet etmeye devam edecektir.”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, “Bu yıl da 4 yılık yükseköğrenim kazanan ve Sivas’ta ikamet eden öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Biz her hizmetin önemli olduğuna inanıyoruz. Eğitime ve geleceğe yapılan hizmetin çok çok daha önemli olduğu bilinciyle elimizden geldiği kadarıyla imkanlar dahilinde başta eğitim camiası ve öğrencilerimize her alanda destek oluyoruz. Sivaslı hayırseverleri, Sivas Hizmet Vakfı aracılıyla evlatlarına sahip çıkmalarını istiyorum.”

BURS BAŞVURU KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BURS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ (9 Ekim’de başlayacaktır)

2 Comments

  • Evet yaa geçen sene erkenden verilmişti neden bu kadar uzadı ki

  • Sonuçlar ne zaman belli olacak başvurular biteli 1 buçuk ay oldu bekliyoruz

Comments are closed.