TED Üniversitesi Bursları

5 fakültede 23 lisans programı ile eğitim veren TED Üniversitesi’nde, öğrencilerin %92’sine çeşitli burs olanakları sunulur. Bu burslar, TEDÜ’ye giriş sırasında sağlanan ve öğrenim sırasında sağlanan burslardır.

Üniversiteye Giriş Sırasında Sağlanan Burslar ÖSYS Giriş Bursu

ÖSYS burslu kontenjanı ile Üniversiteye yerleştirilen öğrencilere verilir.

a) Tam burs, Üniversiteye tam burs kontenjanı ile yerleşen öğrencilere verilir. Bu öğrencilerden öğrenim ücreti alınmaz.

b) %50 burs, Üniversiteye %50 burs kontenjanı ile yerleşen öğrencilere verilir. Bu öğrencilerden öğrenim ücretinin %50’si alınmaz.

c) %25 burs, Üniversiteye %25 burs kontenjanı ile yerleşen öğrencilere verilir. Bu öğrencilerden öğrenim ücretinin %25’i alınmaz.

ÖSYS Giriş Bursu için öğrenciler başvuru yapmaz. Bu burs, öğrencinin Üniversiteye yerleştirilmesinde esas olan sınav sonuçlarına göre verilir.

ÖSYM Bursu Özel Durumlar;

a) Lisans programında kayıtlı öğrenciler: Daha önce herhangi bir Üniversitenin lisans programından mezun olan öğrencilerin yeni kazanılan hakları geçerlidir.

b) Yeniden yerleşen TEDÜ Öğrencisi: TEDÜ’de burslu/ücretli statüde kayıtlı olup, ÖSYS ile yeniden farklı bir programa yerleştirilen öğrencilerin yeni kazanılan hakları geçerlidir.

c) Tam burslu için ücretsiz yurt: Tam Burslu programlara Ankara il merkezi dışından yerleştirilen öğrencilerden; yerleştirildiği programla ilgili dil puan türünde ilk 3.000, diğer puan türlerinde ilk 30.000 içine giren öğrencilerin tümü dört kişilik odalarda sabah ve akşam yemeği dahil olmak üzere ücretsiz yurt hakkına sahiptir. Tam burs ile kayıt yaptıran öğrenciler yurt imkanından yararlanmak istemezlerse, kendilerine bir ödeme yapılmaz; daha sonra talep edenlere imkanlar çerçevesinde yurt sağlanır

Detaylar için tıklayınız