TESA Vakfı Burs Başvurusu

Vakfımız eğitime destek olma misyonuyla, 2023-24 Eğitim Öğretim döneminde de ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere burs verecektir. Burs başvuruları 01 Kasım – 12 Kasım 2023 tarihleri arasında, yalnızca https://tesa.org.tr/ adresinde bulunan BYS-Burs Yönetim Sistemi üzerinden kabul edilecektir.

Lütfen unutmayın:

  • Elden evrak teslimi veya e-posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru için gerekenler:

  1. T.C. kimlik kartı fotokopisi
  2. Adli Sicil Belgesi (e-devletten alınabilir)
  3. Öğrenci Belgesi (Okuldan veya e-devletten alınabilir. Belgenin 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren alınmış olması gereklidir.)
  4. Tüm aileyi gösteren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-devletten alınabilir)
  5. Ebeveynleri şehit, gazi veya engelli olanlar ile engelli veya devlet yetiştirme yurtlarında kalan öğrencilerin durumunu gösteren resmi belgeler.
  6. Transkript
  7. Aile Gelir Durumu Belgesi;
    • Çalışan Anne-Baba veya maddi destek aldığı yakınlarının gelir durumunu gösteren belgeler (Maaş bordrosu veya hizmet döküm belgesi),
    • Serbest çalışan anne-baba için; 2022 yılı gelir vergisi beyannamesi, şirketler için kurumlar vergisi beyannamesi (www.gib.gov.tr adresinden alınabilir),
    • Emekliler için; aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir)
    • Tarım ve hayvancılıkla uğraşan anne-baba için; ürün/hayvan varlığı ve gelir durum dökümü (e-devletteki Tarım ve Orman Bakanlığı Sayfasından alınabilir),
    • Çalışmayan, geliri olmayan anne ve baba için; Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi)

Başvuru yapacak öğrencilerin yukarıda listelenen evrakları pdf formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir. BYS sisteminde istenen bilgi ve belgeler eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.

Eksik bilgi ve belge sunan başvurular kabul edilmeyecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

TESA Vakfı bursları yalnızca İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerine verilecektir. Dışarıdan yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Burs başvurusu sırasında sistemle ilgili yaşadığınız herhangi bir sorunu ekran görüntüsü alarak burs@tesa.org.tr adresine iletebilirsiniz.

Burs Başvuru Formu

3 Comments

  • hangi tarihte sonuçlar açıklanacak?

    • Bize 15 Ocak dediler fakat hala açıklanmadı

      • anladım çok teşekkürler

Comments are closed.