TEV ABD ve Batı Avrupa Bursları

TEV ABD ve Batı Avrupa Ülkeleri Bursu TEV tarafından 1969’dan beri, ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde konularında dünya sıralamasında en iyi üniversitelerde yüksek lisans bursları geri ödemeli olarak verilmektedir. TEV’in başvurmak istediğiniz Batı Avrupa ülkesinde yüksek lisansa yönelik başka bir burs programı yoksa, örneğin İsviçre gibi, bu burs programına başvurabilirsiniz.

Detaylı Bilgiler ve Başvuru Koşulları

Burs kapsamına giren alanlar: Bilgisayar, Biyomedikal, Elektrik-Elektronik, İletişim ve Sistem Mühendislikleri, Temel Bilimler, Kök Hücre, Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Hukuk, Mimarlık, İşletme Yönetimi, Çevre Yönetimi, Doğal Kaynaklar, Teknoloji Politikası ve Yönetimi, Sürdürülebilirlik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Tarımsal ve Kırsal Kalkınma, Bitkisel Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Korunması, Müzik, Resim.

Kontenjan ve burs miktarı: Bütçe ve burs kontenjanı her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Burs miktarı bursiyer olmaya hak kazanan adayların gereksinimine göre belirlenir, genellikle yaşam masraflarını karşılamaya yöneliktir.

 

Burslar 2023-2024 Güz Dönemi’nde yurt dışında öğrenimine başlayacak adaylara yöneliktir.

Burs süresi: Bölümlerin öğrenim sürelerine göre 9-21 ay.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

  • T.C. vatandaşı ve 1 Ocak itibarıyla 35 yaş altında olmak,
  • T.C. sınırları içinde eğitim veren YÖK’e bağlı üniversitelerden lisans derecesi,
  • 4.0 üzerinden 3.0 veya 100 üzerinden 76.5 minimum not ortalaması,
  • İngilizce dil yeterliliği (TOEFL IBT: 79-93, IELTS Academic: 6.5, TOEIC: 800, PTE Academic: 58-63),
  • Başvurulacak üniversitelerin isteklerine göre MBA dalında GMAT, diğer dallarda GRE testleri *Başvurduğunuz üniversiteler GRE sınav sonucu istemiyorsa almanıza gerek yoktur.

MÜLAKAT VE SONRASI

● Başvuru dosyasının değerlendirilmesinden sonra mülakata girmeye hak kazanan ve elenen adaylara e-posta gönderilir.

 

●  Bağımsız akademik komisyonlar tarafından gerçekleştirilen mülakat, çevrimiçi ve İngilizce yapılır; gün ve saat katılımcılara e-posta ile bildirilir.

● Bursiyerler, TEV’e taahhütname ve kefaletname vermeyi, öğrenimlerini tamamladıktan sonra bilgi ve deneyimlerini Türkiye’de kullanmak ve iki ülke arasında köprüler kurmak amacıyla yurda dönmeyi kabul ederler. Yüksek lisansı tamamladıklarında TEV’e mezuniyet belgelerini göndermeleri, yurt dışında çalışmaya veya doktora yapmaya karar verirlerse bunu TEV’e bildirmeleri beklenir.

● Bursiyerler, öğrenimleri süresince TEV tarafından kendilerine yapılan döviz ödemelerinin tamamını, çalışmaya başladıktan sonra ileride kendileri gibi bir Türk gencinin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla taksitlerle TEV’e geri ödemeyi taahhüt eder.

Son başvuru tarihi: 1 Mart 2023