TEV Japonya Burs Başvuruları

TEV-IUJ (INTERNATIONAL UNIVERSITY OF JAPAN) JAPONYA YÜKSEK LİSANS BURSU

Son başvuru tarihi: 10 Ocak 2023

Genel Bilgiler

TEV ve IUJ, 1986’dan beri yüksek lisans bursları vermektedir. IUJ bir lisansüstü okuldur, Japonya’dan ve dünya çapında 70 ülkeden öğrencileri birlikte çalışmak ve sektörler, hükûmet, iş dünyası ve akademi dünyasında küresel bir profesyoneller ağı oluşturmak amacıyla kabul eder.

 

Detaylı Bilgiler ve Başvuru Koşulları

IUJ’deki İngilizce derece programları:

• Uluslararası Yönetim Enstitüsü https://www.iuj.ac.jp/gsim/

o İşletme (MBA)

o Dijital Dönüşüm (Dijital Yönetim yüksek lisansı, 1 yıllık program)

 

• Uluslararası İlişkiler Enstitüsü https://www.iuj.ac.jp/gsir/

o Uluslararası İlişkiler (MA)

o Uluslararası Kalkınma (MA)

o Ekonomi (MA)

o Kamu Yönetimi (MA)

 

o Kamu Politikası (MA, 1 yıllık program)

BAŞVURU KOŞULLARI

Başvurular IUJ’e ve TEV’e iki ayrı adımda yapılır

· Adaylar IUJ’in çevrimiçi başvuru sayfasında doğrudan bir IUJ derece programına başvurur (bu başvuru burs talebi bölümünü de içerir) https://www.iuj.ac.jp/admis/

· Kabul Yönergeleri: https://www.iuj.ac.jp/admission/pdf/2023/Instructions_M_E.pdf

 

o İngilizce dil sınavına ilişkin bilgiler, MBA için GMAT, vb. bu kılavuzda yer almaktadır.

· Adayların aynı zamanda seyahat desteği için TEV’e başvurmaları gerekir: http://yurtdisi.tev.org.tr/

SON TARİHLER

Önerilen yüksek lisans başvuru tarihi (burs taleplerini de içerir), en iyi burs eşleşmesinin değerlendirilmesi için Ocak ayının ortalarındadır (10 Ocak 2023). İkinci başvuru tarihleri ​​yukarıdaki bağlantılarda belirtilmiştir, ikinci başvurular TEV bursu kapsamında değildir.

BURSLAR

 

· Başarılı adaylar, kabul kararları sırasında IUJ ve TEV tarafından sunulan burslar için değerlendirilecektir.

·  Kontenjan ve burs miktarı: Her yıl 2 yeni bursiyer seçilir. IUJ bursları üniversitenin ortak vakıfları tarafından verilir, kısmi eğitimden tam eğitim ve yaşam masraflarına kadar çeşitlilik gösterir. Burslar MEXT, JERA, AEON 1% Club, KMMF (Panasonic), Mitsui Busan, Mitsubishi UFJ ve başka birçok kurum tarafından sunulmaktadır. Ayrıntılar için: https://www.iuj.ac.jp/admis/scholarship/

· Kılavuz: https://www.iuj.ac.jp/admission/pdf/2023/Sch_Instructions_M_E.pdf

· Japonca bilen adaylar birçok burs için eşleştirme sürecinde avantajlıdır. Lütfen mümkün olduğunca çok Japonca öğrenin ve IUJ başvurunuz sırasında bu becerinizden bahsedin.

· TEV bursu Japonya’ya gidiş-dönüş uçak biletini kapsar: http://yurtdisi.tev.org.tr/

 

MASRAFLAR

  • IUJ 2 yıllık öğrenim ücreti, akademik yıl başına 3.200.000 Yen’dir.
  • UJ aracılığıyla sağlanan birçok burs, öğrenim ücretinin tamamını veya bir kısmını kapsar.
  • Yaşam ve akademik harcama tahminleri için lütfen IUJ bütçe ve finansman bilgilerini okuyun: https://www.iuj.ac.jp/oss/budgeting/

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER*

  • T.C. vatandaşı ve 1 Ocak itibarıyla 35 yaş altında olmak (TEV şartı),
  • T.C. sınırları içinde eğitim veren YÖK’e bağlı üniversitelerden lisans derecesi (TEV şartı),
  • 4.0 üzerinden 3.0 veya 100 üzerinden 76.5 minimum not ortalaması,
  • İngilizce dil yeterliliği (IUJ ve TEV şartı / (TOEFL IBT: 79-93, IELTS Academic: 6.5, TOEIC: 800, PTE Academic: 58-63) *Ayrıntılı bilgi için lütfen yukarıdaki bağlantıda yer alan IUJ Kabul Kılavuzu’nu okuyun.

İletişim bilgileri

IUJ

 web sitesi https://www.iuj.ac.jp

 

• Kabul Ofisi:

o  İşletme okulu: Uluslararası Yönetim Enstitüsü admgsim@iuj.ac.jp

o  Yüksek lisans programları: Uluslararası İlişkiler Enstitüsü admgsir@iuj.ac.jp

TEV

• Başvuru Formu ve Evrak Yükleme: http://yurtdisi.tev.org.tr/

TEV ve IUJ sizi IUJ’e başvururken sadece Japonya’yı keşfetmeye değil, birinci sınıf bir eğitim almaya ve Türkiye’nin daha da gelişmesine ve küreselleşmesine yardımcı olmak için hazırlanmak için profesyonel ağınızı oluşturmaya teşvik ediyor. İyi şanslar.

BAŞVURU EVRAKI

Aday IUJ’ye başvurmadan önce TEV’e iletilmesi gerekenler:

1. TEV başvuru formu http://yurtdisi.tev.org.tr/ *Lütfen doldurduktan sonra çıktı alarak tüm gerekli alanları imzalayın, fotoğrafınızı da ekleyerek tarayın, DF formatında yükleyin,

2. İki öğretim üyesinden yeni tarihli İngilizce referans mektupları *Siz yükleyebilirsiniz veya hocalarınız yurtdisiburs@tev.org.tr adresine konu kısmına “öğrenci adı-soyadı, başvurduğu program adı” belirterek gönderebilir,

3. İngilizce transkript,

4. Mezunlar için üniversiteden alınmış diploma veya ilişik kesme belgesi,

5. Lise diploması,

6. GMAT, GRE, TOEFL IBT, IELTS Academic, PTE Academic sonuç belgeleri,

7. Özgeçmiş *İngilizce, bir sayfa,

8.  e-Devlet’ten aile vukuatlı nüfus kaydı ve adayın TC kimlik kartı fotoğrafı,

9.   Ailenin gelir durumunu gösteren e-Devlet belgeleri *Çalışan veya emekli ebeveyne ait “Tüm SGK Hizmet Dökümü”, çalışmayan ebeveyne ait “4A, 4B, 4C Kaydı Yoktur” belgesi, ebeveyne ait “Tapu Bilgileri Sorgulama” ve ebeveyne ait “Adıma Tescilli Araç Sorgulama” sonuç ekranı görüntüsü,

10.    Adayın yurt dışındaki çalışma alanlarını ve nedenlerini açıklayan yazılar *Yazılarla ilgili açıklama için: https://www.tev.org.tr/uploads/files/2022-2023-ESSAYS-FOR-SCHOLARSHIP-APPLICATION-TEV-rev_241f3_01122022_134435.pdf Lütfen PDF formatında, İngilizce hazırlayın ve belirtilen kelime sınırını aşmayın.

Lütfen başvuru evrakını belirtilen formatta ve eksiksiz yüklediğinizden emin olun.

TEV sizinle tüm yazışmaları e-posta yoluyla yapacaktır ve bilgileri bu yolla iletecektir. Başvuru formunu doldururken her zaman kullandığınız e-posta adresinizi doğru vermelisiniz (e-posta adresiniz @edu.tr uzantılı olmamalıdır).

MÜLAKAT VE SONRASI

·       Başvuru dosyasının değerlendirilmesinden sonra mülakata girmeye hak kazanan ve elenen adaylara e-posta gönderilir.

·       Bağımsız akademik komisyonlar tarafından gerçekleştirilen mülakat, çevrimiçi ve İngilizce yapılır; gün ve saat katılımcılara e-posta ile bildirilir.

·       Bursiyerler, TEV’e taahhütname ve kefaletname vermeyi, öğrenimlerini tamamladıktan sonra bilgi ve deneyimlerini Türkiye’de kullanmak ve iki ülke arasında köprüler kurmak amacıyla yurda dönmeyi kabul ederler. Bursiyerlerin yüksek lisansı tamamladıklarında TEV’e mezuniyet belgelerini göndermeleri beklenir.

·       Bursiyerler öğrenimleri süresince sadece TEV tarafından kendilerine yapılan seyahat ödemesinin tamamını, çalışmaya başladıktan sonra ileride kendileri gibi bir Türk gencinin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla taksitlerle TEV’e geri ödemeyi taahhüt eder.

Son başvuru tarihi: 10 Ocak 2023