TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu

Tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği korona virüs salgınını durdurmak ve toplum sağlığını korumak için birçok kurum ve kuruluş etkin bir şekilde mücadele veriyor. Hepimizi zorlayan bu günleri, birbirimize destek olarak atlatmaya gayret ediyor, kayıplarımızın acısını bir nebze hafifletebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, bizim için sevdiklerini arkada bırakarak bu mücadelenin ön saflarında yer alan ve maalesef virüs sebebiyle hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanı kahramanlarımızın çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için harekete geçtik ve korona kahramanlarına destek, çocuklarına gelecek sloganıyla ‘TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdik. Fon ile bu öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs desteğinde bulunacağız.

NASIL BURS BAŞVURUSU YAPABİLİRSİNİZ?

Burs başvurusunda bulunmak isteyen çocuklarımızın aşağıdaki değerlendirmeleri dikkate alarak bizlerle iletişime geçmesini rica ederiz.Burs Başvuru ve Değerlendirme Kriterleri:

  • Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı (doktor, hemşire, teknisyen, diş hekimi, eczacı, hasta bakıcı, hastane işçisi vb.) çocuğu olmak.
  • Burslar TEV’in yurt içi bursları ile aynı sürede (9 ay) verilecektir.
  • 3 yaştan itibaren; okul öncesi, ilk-ortaöğretim ve yükseköğretim için bursa başvuru yapılabilecektir.
  • TEV burs şartlarının sağlanması halinde öğrencinin öğrenim hayatı boyunca bursu devam edecektir.
  • İlk yıl sadece eğitime devam şartı aranacaktır. İkinci yıl eğitim-öğretim döneminde bursun devamı TEV Burs Yönetmeliği’ne göre fonla ilgili yürütme kurulu kararları ışığında geçerli olacaktır. http://www.tev.org.tr/burslarimiz/detay/TEV-Egitim-Yuksek-Ogrenim-Burslari/45/41/0 (başvuru koşulları kısmı)
  • Burslar 2020-2021 öğretim yılında başlayacaktır.
  • Burs başvurusunda bulunmak isteyenler koronabursu@tev.org.tr üzerinden bizlerle iletişime geçebilirler.