TOBB ETÜ İş Dünyası Burs Programı Başvurusu

TOBB ETÜ faaliyete geçtiği 2004 yılından itibaren, fark yaratan bir üniversite oldu. İlk kez TOBB ETÜ tarafından uygulamaya konularak iş dünyası-üniversite iş birliğini somutlaştıran ortak eğitim programı, üniversitelerin hayatın içine katılması için yol gösterici bir eğitim anlayışı haline geldi. Ortak eğitim programı çerçevesinde TOBB ETÜ öğrencileri, yurt içi ve yurt dışında farklı firma ve kurumlarda çalışarak 1 yıla yakın iş deneyimi ile mezun olmaya devam ediyor.

Fark yaratan eğitim anlayışını bu yıl başlattığı “İş Dünyası Burs Programı” ile devam ettiren TOBB ETÜ, 2018-2019 Akademik Yılı’ndan itibaren, maddi desteğe ihtiyacı olan lisans düzeyinde başarılı öğrencilerin eğitimlerine destek vererek ülkemizin gelişimine ve geleceğine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Türk iş dünyasının çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan bir üniversite olan TOBB ETÜ tarafından, toplumsal sorumluluk ve eğitimde fırsat eşitliği misyonları ışığında hayata geçirilen İş Dünyası Burs Programı dâhilinde bursiyer öğrenciler;

  • Öğrenim ücretinin tamamından ya da belli bir kısmından muaf olmaya,
  • Öğrencinin ikametgâhının Ankara dışı olması halinde konukevi ücretinin belli bir kısmından ya da tamamından muaf olmaya,
  • Aylık 500 TL’ye kadar yaşam katkı payı alma olanağına

hak kazanacak.

TOBB ETÜ’deki tüm bölümlerde geçerli olan İş Dünyası Burs Programı kapsamında verilecek burslar Tıp Fakültesi dışındaki bölümlerde 5 yıl ve ilave bir akademik dönem, Tıp Fakültesinde ise 8 yıl ve ilave bir akademik dönem boyunca devam eder. Verilen burs öğrencinin akademik başarısına bağlı olarak kesilmez.

SON BAŞVURU TARİHİ: 24 TEMMUZ

Başvuru için tıklayınız.