TÜBİTAK Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşımı Bursu

2236 – Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşımı Destek Programı

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı Avrupa Birliği Komisyonu Ufuk 2020 Marie Sklodowska-Curie Aksiyonları kapsamında AB Yürütme Ajansı ile yapılan sözleşme kurallarına göre yürütülmektedir. Program kapsamında alanında tecrübeli araştırmacıların araştırma projelerini Türkiye’nin önde gelen akademi veya sanayi kurum ve kuruluşlarında yürütmeleri ve ülkemizin tecrübeli araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirilmesi için destek verilmektedir.

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım 2019 Yılı Çağrı Duyurusu için tıklayınız.

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı 2019 Yılı Çağrısı Sonuçları Açıklandı!

Alanında tecrübeli araştırmacıların araştırma projelerini Türkiye’nin önde gelen akademi veya sanayi kuruluşlarında yürütmelerini desteklemek için 2 Ağustos-11 Kasım 2019 tarihleri arasında çağrıya çıkılan 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı değerlendirmeleri tamamlandı.

Yüksek bir başvuru oranına ulaşılarak alınan 188 başvurudan 179’u bilimsel değerlendirmeye alınmış, 30 projenin desteklenmesine karar verilmiştir.

Başvuru sahipleri, başvuru durumları ile ilgili sonuca, online başvuru sisteminden (ebideb.tubitak.gov.tr) ulaşabilirler.

Başvuru ve detaylar için tıklayınız.