Türk Böbrek Vakfı Burs Başvurusu

Türk Böbrek Vakfı

2021-2022 Öğrenci Burs Kriterleri

Türk Böbrek Vakfı Burs Yönetmeliği’nde belirtildiği üzere, 2021-2022 öğretim döneminde aşağıda belirtilen koşulları sağlayan T.C. vatandaşı, devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinde bu sene 2.sınıfa başlayacak kız öğrencilere karşılıksız burs verecektir:

KOŞULLAR:

  1. İstanbul’da bulunan devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinin ikinci sınıfında öğrenim görmek. – Burs kriterlerinden biri olan vakıf faaliyetlerine bireysel katılım şartının yerine getirilmesini sağlamak amacıyla başvurular İstanbul ile sınırlandırılmıştır.
  2. Bir önceki sınıfa ait iki yarıyıl boyunca not ortalamasının 100 üzerinden en az 75 veya üzeri ile 4,00 üzerinden en az 3,00 veya üzeri olması.

İSTENEN BELGELER:

  • Öğrenci Belgesi: Yeni tarihli ve güncel
  • Not Durum Belgesi (Transkript): Her yarıyılın sonunda, söz konusu yarıyıla ait belge ile sınıf sonlarında ilgili öğrenim döneminin tamamına ait belge
  • Adli Sicil Kaydı: Islak imzalı veya e-Devlet çıktısı olarak
  • İkametgâh: Muhtarlıktan veya e-Devlet çıktısı olarak
  • Nüfus Cüzdanı: Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün fotoğrafı
  • Öğrenci Tanıma Belgesi: SAYFANIN EN ALTINDAN İNDİREBİLİRSİNİZ. – İndirilecek olan formun tüm soruları eksiksiz olarak cevaplandırılmalıdır.
  • Vesikalık Fotoğraf: 1 adet

BAŞVURU TARİHLERİ VE YÖNTEMİ:

Başvurular 4-5-6-7-8 Ekim2021 tarihlerinde yapılacaktır. Gerekli belgelerin 8 Ekim saat 17.00’ye kadar PDF veya JPEG formatında e-posta ile tbv@tbv.com.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular ile eksik veya dosyası açılamayan belgeler kabul edilmeyecektir. GoogleDrive ile gönderilen belgeler dikkate alınmayacaktır.

Başvurularda, diyaliz tedavisi gören veya böbrek nakilli öğrencilere, şehit ve gazi çocuklarına, sağlık çalışanlarından Koronavirüs nedeni ile hayatını kaybeden ailelerin çocuklarına öncelik verilecektir