Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellow Programı Başvuruları

girisimcilik-vakfi-bursu

Girişimcilik Vakfı Fellow 2020 başvuruları başladı 
Son başvuru tarihi 13 Temmuz

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençlere ilham vermek üzere kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın Fellow 2020 Programı için başvurular başladı. 13 Temmuz’a kadar programa başvuran üniversite öğrencileri, bir yıl boyunca 500 TL burs alma, girişimcilik alanında ilham kaynağı olan rol modellerle tanışma, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma ve uluslararası girişim ağına katılma şansına sahip olacak.

Fellow 2020 Programı’na katılmak isteyen öğrenciler, 13 Temmuz’a kadar www.girisimcilikvakfi.org adresindeki başvuru formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilecek.

Programın seçim süreci
Önce online doldurulan CV’ler puanlanıyor, ikinci aşamada Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’na dâhil olmak için “Motivasyonun ne?”, “Neden bu programda olmalısın?” sorularının cevaplarının anlatıldığı, maksimum üç dakikalık bir YouTube videosu hazırlanıyor. Ardından adaylar ön seçim komitesi ile online olarak mülakat yapıyor. Sonrasında beş dakika süren Visual Questionary ve ardından yönetim kurulu üyeleriyle yüz yüze mülakat gerçekleşiyor.

Fellow Programına kimler başvurabilir ?
Fellow Programına,

-Türkiye’de ikamet edip T.C. vatandaşı olan,

-Bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış,

-Üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan 17 – 24 yaşları arasındaki tüm gençler katılabiliyor.

Gençleri neler bekliyor?
Fellow Programı’na katılma şansı bulan gençler, program kapsamında ulusal ve uluslararası bir ağın parçası oluyor. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikâyelerinden ilham alma fırsatını yakalayacak olan girişimci adayları, üniversitelerinde girişim elçileri olarak görev alıyor. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan Fellow’lar aynı zamanda program kapsamında bir yıl boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanıyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.