VGM burs ödemeleri ne zaman yapılacak?

Burs almaya hak kazanan öğrenciler, bursları Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu şube aracılığıyla ödenmektedir. Öğrencilerin bursları alabilmesi için ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne gerekli evraklar ve öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını içeren banka dekontunu iletmeleri gerekmektedir. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılması gerekmektedir. Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası şubesi yoksa, öğrenci adına hazırlanmış banka kartı ve gerekli evraklar kurye ile öğrenciye ulaştırılmaktadır.

Banka kartı aktive edildikten sonra, öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden burslarını alabilirler. Vakıf Katılım Bankası, kart basımı, aidat, yenileme, değiştirme gibi durumlarda herhangi bir ücret talep etmemekte; havale, EFT, ATM/BTM işlemleri, internet bankacılığı, çağrı merkezi hizmetleri gibi işlemlerden de ücret almamaktadır. Ayrıca, hesap işletim ücreti veya başka bir ad altında masraf talep edilmemekte ve hesap özeti ücreti alınmamaktadır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere burslar, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından banka hesaplarına yatırılmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir. Bu bilgileri güncel tutarak öğrencilerin burs süreçlerini kolayca takip etmeleri sağlanmaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir