Yazılım Test ve Kalite Derneği Başarı ve Eğitim Bursu

 
Turkish Testing Board tarafından her sene, ikinci sınıf ve üstü sınıflarda bilgisayar mühendisi ve/veya bilgisayar programcılığı bölümlerinde okumakta olan, ortalaması 3.0 ve üzerinde olan T.C. üniversite öğrencilerine ihtiyaç ve başarı bursu sağlanmaktadır. Başvurular her yıl yaz döneminde online olarak duyurulup, online olarak alınmaktadır.
 

Yazılım Test ve Kalite Derneği Başarı ve Eğitim Bursu
Başvuru Süreci Hakkında:
Bu soru gereklidir

-Son Başvuru Tarihi: 13 Ağustos 2023
-Başvuru sonuçları Eylül-Ekim aylarında sadece burs kazananlarla irtibata geçilerek duyurulacaktır. Kazanamayan öğrencilere herhangi bir duyuruda bulunulmayacaktır.
-Burs desteği, Eylül-Haziran süresince toplamda 10 ay verilecektir. Sonraki eğitim-öğretim döneminde başarı ve ihtiyaç durumunun devam etmesi halinde bursiyerlere mezuniyete kadar burs desteği sağlanacaktır.
-Burs, üniversitelerin lisans düzeyindeki Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği ve önlisans düzeyindeki Bilgisayar Programcılığı bölümünde öğrenim görmekte olan ve en az 1. sınıfı bitirmiş öğrencilere verilmektedir.
-Burs, not ortalaması 4,0 üzerinden en az 3,0 olan öğrencilere verilmektedir.
-Değerlendirme sürecinde adaylardan bazı ek bilgi ve/veya belgeler talep edilecektir. Sağlayamayan adayların başvurusu değerlendirme dışında sayılacaktır.
-Belirtilen tüm bilgilerin doğruluğu ve geçerliliği adayların sorumluluğu altındadır.
-Başvuru değerlendirmeleri Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından yapılacaktır.
-Burs tutarını belirleme ve arttırma/azaltma hakkı Yazılım Test ve Kalite Derneği’ne aittir.
-Herhangi bir ürün ve cihaz sponsorluğu verilmemektedir. Cihaz(bilgisayar, tablet vs.) talebi ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU FORMU