Yücel Kültür Vakfı Yarım Elma Burs Başvurusu

Yücel Kültür Vakfı, 1969’dan beri ihtiyaç sahibi gençlerle bağışçıları bir araya getirerek birçok gencin okumasına destek olmaktadır.

Yarım Elma Bursu Nedir?

Yarım Elma Bursu, aylık 1.250 TL olarak belirlenmiş ve her ay yarısının bir bağışçı, diğer yarısının ise vakıf veya başka bir bağışçı tarafından karşılandığı, hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen karşılıksız bir burstur. Bursiyer, on iki ay boyunca kesintisiz olarak bu bursu alır. Bir yılın sonunda, bağışçının desteğini devam ettirmesi halinde burs bir sonraki yılda da devam eder, aksi halde kesilir.

Kimler Bursiyer Olabilir?

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Herhangi bir üniversite veya yükseköğrenim okulunda okuyor olmak.
  • İhtiyaç sahibi olmak.
  • Yükümlülüklerini yerine getirmeyenler tekrar başvuramaz.
  • Daha önce bursa hak kazanmış olup, Yarım Elma Bursu kapsamında o yıl bağışçı temin edilemediği için burs alamayanlar takip eden senelerde yeniden başvurabilir.
  • Başka bir kurumdan burs alan öğrenciler, bu durumu başvuru formunda belirterek Yarım Elma Burslarından da yararlanabilirler.

Başvuru Süreci

  • Başvuru Tarihi: Yılın her günü başvuru yapılabilir.
  • Başvuru Adımları:
    1. https://www.bursverenler.org/ web sitesinden üyelik işlemini gerçekleştirin.
    2. Ana sayfada yer alan “Burs Arıyorum” butonuna tıkladıktan sonra “Lisans” seçeneğini işaretleyip “Devam” butonuna tıklayarak başvuru formunu ayrıntılı şekilde doldurun.
    3. Gerekli evrakları evraklar bölümüne yükleyin. Formun her bölümündeki Yardım Videoları’nı izleyin.
    4. Formu doldurduktan sonra “Bilgi Girişimi Tamamladım” butonuna tıklayın. “Burs Seçimi” ekranında “Yarım Elma Bursu” seçeneğini işaretleyin.
    5. “Devam” butonuna tıklayıp “Ödeme” ekranında “Başvuru Hizmet Bedeli”ni ödeyerek başvurunuzu tamamlayın.
  • Evrak Gönderimi: Herhangi bir evrak göndermenize gerek yoktur, sisteme yüklemeniz yeterlidir. Vakıf, gençlerin beyanlarına güvenerek elektronik olarak başvuru formundaki evraklar üzerinden değerlendirme yapar.

Başvuruların Değerlendirilmesi

Başvurular, Yücel Kültür Vakfı’nın yönetim kurulunun belirlediği kriterlerce değerlendirilir. Seçilmiş bursiyerlerin puan durumu ve belgelerinin başvuru formlarıyla uygunluğu Burs Komitesi tarafından incelenir. Eksik evrak veya yanıltıcı bilgi paylaşanların başvuruları değerlendirmeye alınmaz ve yanıltıcı bilgi verenlerin bursu kesilir.

Burs Sonuçları

Belirli bir açıklanma tarihi yoktur. Sonuçları www.bursverenler.org sitesinde “Burs Başvuru Sonuçlarım” bölümünden görebilirsiniz. Bursun özelliği itibarıyla vakfın veya öğrencinin bulacağı bağışçıyla birlikte bursun diğer yarısının da vakıf tarafından tamamlanmasıyla burs bağlanır. Bağışçı bulunmadığı takdirde burs süreci başlamaz. Başvuru tarihinizden itibaren 1 yıl boyunca burs almaya aday olursunuz.