Yüksek İhtisas Üniversitesi Bursları

YKS ÜSTÜN BAŞARI BURSU


 

Her Akademik Yılda 8 ay süresince verilir

İlk 100’e giren öğrencilere

5.500

İlk 101-500 arasında olan öğrencilere

3.500

İlk 501-1000 arasında olan öğrencilere

2.500

İlk 1001-10000 arasında olan öğrencilere

2.000

 

TERCİH BURSU


YKS sonuçlarına göre, Üniversitemiz

1.sırada tercih ederek üniversitemize yerleşen öğrencilerimize 10%,
2.sırada tercih ederek üniversitemize yerleşen öğrencilerimize 7%,
3.sırada tercih ederek üniversitemize yerleşen öğrencilerimize 5%,

indirim ugulanacaktır.

AKADEMİK BAŞARI BURSU


ÖSYM, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda “Ücretli” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleşerek öğrenim gören öğrencilerin akademik yıl içinde bütün zorunlu ve seçmeli derslerden başarı sağlaması ve yıl sonu Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının (GANO) Tıp Fakültesi için 3,50 ve üzeri – Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu için ise 3,85 ve üzere olması halinde, izleyen akademik yıl ile sınırlı olmak üzere, en yüksek yıl sonu Genel Ağırlıklı Not Ortalamasına sahip her sınıftan 2 (iki) öğrenci eğitim öğretim ücretinin u ‘inde ödemez.

 

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI BURSU


3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Şehit veya Gazi olduğu resmi belgeyle tespit olan kişilerin çocuklarına verilen burstur. Öğrenim ücretinin %’ ni ödemez.

KARDEŞ BURSU


Üniversite Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü Programlarında öğrenim gören kardeş öğrencilere verilen burstur. Kardeş olan öğrencilerin her birine öğrenim ücretinin %5’ i oranında burs verilir.

 

SPOR BAŞARI BURSU


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun belirlediği olimpik branşların birinde bireysel ya da takım halinde ulusal ve uluslararası turnuvalarda, Türkiye ve Olimpiyat Derecesi olan milli sporculara verilen burstur.

SOSYAL DESTEK BURSU


Öğrenim ücretini ödemekte maddi güçlük çeken öğrencilerin öğrenimlerine devam etmelerini sağlamak ve başarılarını arttırmak amacıyla verilen burstur. Bu bursu almaya hak kazanan öğrencilerin burs türleri (nakit, kitap, kırtasiye, beslenme, barınma yardımı vb.) ve miktarı her yıl Mütevelli Heyet tarafından belirlenir.

 

*Belirtilen burs koşulları 2023-2024 Akademik Yılı için gereçli olup, Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin sonraki yıllarda ilgili yönetmelik ya da yönetmelik maddelerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır. Burslar hakkında daha detaylı bilgi almak için www.yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.