Bingöl Üniversitesi Bursları

bingol-universitesi-bursBingöl Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilir. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Bingöl Üniversitesi’nin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir. Ayrıca üniversitenin vereceği burslara fakültenin öğrenci işleri panolarından veya burs ofislerinden takip edebilirler. Burs almak için uygun durumda olan öğrenciler başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapabilecekler.

420 Öğrenciye Burs İmkânı

Bingöl Üniversitesi’nde başarılı ve gelir düzeyi düşük olan 70 öğrenciye kısmi zamanlı çalışma imkânı, 350 öğrenciye de yemek bursu verildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs verilenler veya burs alma şartlarını taşıyanlara öncelik verilmek suretiyle hizmetlerine ihtiyaç duyulan öğrenciler, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarındaki geçici işlerde kısmi zamanlı olarak çalıştırılabilmesi kapsamında 70 öğrenci üniversite içinde farklı birimlerde kısmi zamanlı olarak çalışabilecek. Kısmi zamanlı olarak çalıştırılan öğrencilere verilen ücret, bir saatlik çalışma karşılığında günlük brüt asgari ücretin dörtte biri tutarındadır.

Yine aynı kapsamda 350 öğrenci de yemek bursundan faydalanabilecek. Yemek bursu alan öğrenciler de yine başarılı ve gelir düzeyi düşük olan öğrencilerden oluşuyor.

ÖĞRENCİ YEMEK BURSU YÖNERGESİ

Ayrıca Bingöl’de burs veren yerler için tıklayınız.

Bingöl Üniversitesi İletişim Bilgileri

Adres: Selahaddin-i Eyyubi Mah. Aydınlık Cad. No:1 Bingöl / TÜRKİYE
Telefon: +90 426 216 00 12-13-14-15
Faks: +90 426 215 10 20
E-Posta: basinyayin@bingol.edu.tr
Web: www.bingol.edu.tr