Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı Burs Başvurusu

Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı, Çanakkaleli veya on yıldır Çanakkale’de ikâmet eden başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermektedir. Yapılan başvurular Vakıf burs şartnamesi doğrultusunda öğrenci işleri birimi tarafından incelenerek Vakıf yönetim kurulu tarafından yapılan mülakatlar sonucunda değerlendirilmektedir.

  • Bursa başvuru tarihi için web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımız takip edilmelidir. Adayların internet sayfasındaki formu doldurması gerekmektedir.
  • Kurum Araştırma Formu web adresimizden doldurulup yazıcıdan çıktısı alınarak imzalanacak ve açıklanan prosedür takip edilecektir.

HAT Şevkat Yuvası Vakfı bursundan, T.C. uyruklu, Çanakkale nüfusuna kayıtlı veya on yıldır Çanakkale’de ikamet eden başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler faydalanabilmektedir. Bu şartlarla birlikte öğrencinin eğitim gördüğü kurumda her yıl bir üst sınıfa geçmesi zorunludur. Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarında üst sınıfa geçen öğrencilerin bir alt sınıftan en fazla 3 (üç) dersi olabilir. Hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerin de başarılı olarak bir üst sınıfa geçmeleri gerekmektedir.

Üstün Başarı Bursları

Burs başvuru şartnamesinde belirtilen koşulları taşımak kaydı ile vakfa burs başvurusunda bulunmuş ve burs başvurusu kabul edilmiş öğrenciler arasından;

Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ), Eşit Ağırlık (EA) ve Dil (DİL) puan türlerinde ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme neticesinde, Yükseköğretim Programlarından birine en yüksek puan ile yerleşen toplam 10 öğrenciye, Vakıf Öğrenim Bursuna ilaveten bir burs tutarı kadar da üstün başarısı için burs verilir. Toplam 2 burs tutarı kadar verilecek Üstün Başarı Burslarının niteliği aşağıda belirtilmiştir.

Hüseyin Akif TERZİOĞLU Üstün Başarı Bursu

ÖSYM tarafından “SAYISAL (SAY)” puan türünde yapılan yerleştirme neticesinde, Vakıf Öğrenim Bursu alacak öğrenciler arasından, Yükseköğretim Programlarından birine en yüksek puan ile yerleşen ilk 3 (üç) öğrenciye sağlanan karşılıksız burstur.

Vali Celalettin TÜFEKÇİ Üstün Başarı Bursu

ÖSYM tarafından “SÖZEL (SÖZ)” puan türünde yapılan yerleştirme neticesinde, Vakıf Öğrenim Bursu alacak öğrenciler arasından, Yükseköğretim Programlarından birine en yüksek puan ile yerleşen ilk 3 (üç) öğrenciye sağlanan karşılıksız burstur.

Avukat Recep KEMAHLI Üstün Başarı Bursu

ÖSYM tarafından “EŞİT AĞIRLIK (EA)” puan türünde yapılan yerleştirme neticesinde, Vakıf Öğrenim Bursu alacak öğrenciler arasından, Yükseköğretim Programlarından birine en yüksek puan ile yerleşen ilk 3 (üç) öğrenciye sağlanan karşılıksız burstur.

Dede Musa BAŞTÜRK Üstün Başarı Bursu

ÖSYM tarafından “DİL (DİL)” puan türünde yapılan yerleştirme neticesinde, Vakıf Öğrenim Bursu alacak öğrenciler arasından, Yükseköğretim Programlarından birine en yüksek puan ile yerleşen 1 (bir) öğrenciye sağlanan karşılıksız burstur.

1 Comments

  • BURS BASVURU SONUCLARI NE ZAMAN ACIKLARIN 2021 E AIT BURS ALANLARIN SONUCLARI

Comments are closed.