Ali Yavuzçehre Vakfı Burs Başvuruları

Başvuru Koşulları

Ali Yavuzçehre Vakfı bursuna aday olabilmek için öğrencinin;
• Başvuru yapabilme şartı devlet üniversitelerinde örgün ya da ikinci öğretim programlarından herhangi birinde okuyor olmak gerekmektedir.
• Başvuru yapabilme şartı içerisinde üniversitelerde hazırlık okuyan öğrencilerde değerlendirmeye alınmaktadır.
• Bursiyer adaylarında genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,75 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olma şartı aranmaktadır. (100 puan üzerinden değerlendirilmeye alınan üniversitelerde en az 70 puan şartı aranmaktadır. )
• Bursiyer adaylarının T.C. vatandaşı olma şartı bulunmaktadır.
• Bursiyer adayının T.C. içerisinde bulunan üniversitelerde okuma şartı bulunmaktadır. (K.K.T.C. ‘de bulunan üniversitelere burs verilmemektedir.)
• Adayların Ali Yavuzçehre Vakfı tarafından belirlenen bölümlerde öğrenim görüyor olması gereklidir.

Burs Programına Kabul Edilen Bölümler

Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çevre Mühendisliği, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Endüstri Mühendisliği, Grafik Tasarım, Fizik, İktisat, İşletme, İşletme Mühendisliği, Kamu Yönetimi, Kimya, Kimya- Biyoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Lojistik Yönetimi, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Maliye, Moda Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Tekstil Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sitemleri.


Adayların doldurdukları Burs Başvuru Formu, Bursiyer Taahhütnamesi ve Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma ve Rıza Metnini imzalayarak, Gerekli Evraklar ile birlikte info@aliyavuzcehrevakfi.org mail adresine 22 Eylül 2023 tarihine kadar göndermiş olmaları gerekmektedir.
Burs Koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Burs Yönetmeliğine tıklayarak inceleyebilirsiniz.